Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 4. juli 2009

Landsstævne finalen!

Ingen kommentarer

Well, det lader til at jeg tog fejl, da jeg troede jeg gik glip af landsstævne. Lørdags aftens sendeflade på DR1 er jo dækket af finalen her i aften! Det tror jeg virkelig ikke jeg kan løsrive mig fra. Er ellers forfærdeligt træt efter rejser med videre, men det er jeg jo næsten nødt til at holde mig vågen til!


Og hvor er det godt at DR endelig sender noget ordentligt på den brede kanal!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Til lykke, U.S.A!!

Ingen kommentarer

Jeg har ikke haft lyst til at sige det siden år 2000. Men i år har jeg; så det være hermed sagt. Og held & lykke!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Vel hjemkommet

Ingen kommentarer
Jeg kommer vist med en længere beretning om hjemsejladsen, for det fortjener den. Men det må blivere senere, når jeg har bedre tid.

Men lige lidt indtryk af Oslo, som jeg ikke før har været i om sommeren, og det er 30 år siden sidst, ca.

Den virker en del mere international end dengang (der skulle heller ikke meget til). Og de har mange Burger Kings, flere end vi har i København - positivt når BK:McD ratioen er højere!

Der var varmt - samme temperatur som herhjemme, men det føltes varmere fordi byen ligger nede i en gryde. Så vi lavede ikke så meget andet end at jokke op af deres Karl Johan, være på diverse cafeer undervejs, og sidde i skygge i parken ved Kongeslottet.

Til vi gik nedaf igen, fandt endnu en cafe - fik nogle dejlige, kolde og energiholdie smoothies, som reddede os fra gråd og sammenbrud - Wayne's Coffee kan anbefales - gik lidt til siden, og havnede ved deres Rådhus hvor Lance Armstrong vandt VM engang i starten af 90'erne.

Og gik tilbage til skibet, hvor vi heldigvis kunne gå ombord tidligere end egentligt annonceret.

Mine tanker: byen virker stadig provinsiel. Imponerende avenuer og pladser, men den mangler det kaos jeg forbinder med en storby. Muligvis fordi vi ikke var ude i siderne, men alligevel. Men meget venlig til gengæld. Og ikke længere så raceren, selvom man da kunne møde etnisk norsk personale i kioskerne. Det sker ikke i København (hverken etnisk norsk eller dansk).

Priserne var såmænd ikke så opskruede som jeg havde hørt, ihvertfald ikke hvor jeg var.

Arkitekturmæssigt har den ændret sig meget. Ingen tvivl om at oliepengene har sat sig sine spor! Og selvom jeg ikke var oppe på den, synes jeg der er en flot skateboard/rulleskøjtebane de har fået lavet. Eller måske er den til rulleski? Jeg så ingen folk på den, men måske var det simpelthen for varmt? Eller også er det fordi de ikke har fået bygget lifte færdige? (Jeg forstår bare ikke hvorfor de kalder banen for Operaen, men det er nok noget norsk humor?)

En ting der slog mig, da vi kom hjem, og alle gik og talte med sig selv på gaden: jeg syntes ikke folk talte så meget i mobil deroppe? Måske derfor de virker venligere? Ihvertfald positivt træk!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 3. juli 2009

Ohøj, landkrabber!

5 kommentarer
Så sidder jeg her i rum sø, på en netcafe på det gode skib m/s Pearl of Scandinavia.

Har været storartet dag, og ungerne er glade. Maden er lidt dyr, men det var vel forventet, og kunne såmænd være meget værre.

Nattelivet er så en lidt underlig cocktail, med et totalt dødt diskotek, og en Columbus Nightclub hvor der veksles mellem Elvis og who-the-fuck-is-Alice cover numre. Men det er også ligemeget, har ike leoparddragt eller andet med, og vil ikke omvende skibet til det største party set endnu, sålænge børnene er med.

Men kunne godt få lyst til at gentage rejse uden børn engang. Kan faktisk rigtig godt lide det der med at være lukket inde på en båd. Og et sted som dette trænger i den grad til en leopard.

Eller måske skulle man tage på et rigtigt krydstogt engang. Nogen som vil med?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 2. juli 2009

En god tid

Ingen kommentarer
Nu er det jo så små 3 uger siden jeg tog skridtet. Og eftersom jeg ikke rigtig syntes jeg har haft den store lyst og det store behov for at følge op i den tid jeg har haft børnene siden - hvilket er stort set uafbrudt - har hårene fået lov til at gro siden.

Og jeg må sige: nu har de altså en ganske hyggelig længde: for lange til at klø, de er blevet rimeligt bløde, og stadig korte nok til ikke at tage billedet.

Men først og fremmest så lange at de er ganske hyggelige at lade fingrene glide igennem, og hive blidt i.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Øv, jeg går glip af landsstævne!

Ingen kommentarer

Nøj, jeg så lige i et spot, at der i morgen er åbningsceremoni for landsstævnet i gymnastik, kl 20! Og der er jeg jo ude af landet - det holder virkelig ikke.

Hvorfor bestilte jeg dog ikke afbestillingsforsikring; nu er jeg jo næsten nødt til at tage afsted! Øv, øv, øv.

Nå, men jeg håber i som bliver i landet nyder det i fulde drag!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 1. juli 2009

Så til søs!

Ingen kommentarer

Der har været planlagt forskellige ting i denne uge, semi-sommerferie agtige. Jeg tager nogle uger i sommerhus med børn senere på sommeren, men ville ligesom gerne markere ferien var gået i gang.

Men de er gået lidt i vasken, blandt andet på grund af sygdom hos min mor. Så nu købte jeg i dag, lidt impulsagtigt, et mikro-cruise til mig og ungerne, til Oslo. Sådan et "derop, og hjem igen samme dag" på i alt halvandet døgn. 9 timer i Oslo kan man vel lige akkurat overleve... håber jeg.

Og jeg kan pludselig mærke jeg glæder mig, tror det bliver underholdende, ikke mindst for ungerne. Kan selv huske nogle år vi tog på skitur i Norge, da jeg var barn, da syntes jeg næsten sejlturen var det bedste af det hele. Men dengang var det næsten også det eneste sted man kunne komme til at spille computerspil. (Space Invaders og Cowboy-skyde spil.)

Så i morgen, kl 17, stævner vi ud, og kommer hjem lørdag formiddag.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Om skodder og affald: sidste kapitel

Ingen kommentarer

Som afslutning på de sidste dages historier en beretning fra min yngstes børnehave, som jeg egentlig havde tænkt at komme med, men glemte. Til jeg kom i tanker om den her.

Han går i en skovbørnehave, som de bliver kørt til i bus kl 9 og de kommer hjem kl 16. Inden de skal afsted i bussen, og efter de kommer hjem, er der en legeplads de kan gå ud på. I den mellemliggende tid bruges legepladsen (som er ret stor) af den tilhørende vuggestue.

Børnehaven befinder sig i stueetagen af et 5 etagers betonbyggeri, og legepladsen er i det der normalt ville være deres gård.

En morgen for 2-3 uger siden afleverer jeg ham lidt tidligere end normalt, og vi er de første der bliver lukket ud på legepladsen. Hvor pædagogen der går med ud begynder at gå og samle ting op fra jorden. Jeg sidder lidt med min søn, som vi plejer, og hun bliver ved med at gå og samle op. Efter noget tid går det op for mig det er cigaretskodder.

Jeg undrer mig, for der er totalt rygeforbud i børnehaven/vuggestuen, selvfølgeligt, og det er midt i ugen, så går ikke udfra personalet har holdt spontan fest. Og det er faktisk ret mange hun har samlet op.

"Øh.... hvor kommer de fra?" drister jeg mig til at spørge.

"Nå, de kommer deroppe fra." Hun peger op og rundt på etagebyggeriet ovenover børnehaven - med alle dets altaner. "Det er det samme hver morgen."

Bam. De er godtnok betænksomme deres overboer. Og jeg tænker ikke så meget på børnehavebørnene, eller min egen søn. Men at stå og smide skodder ned til vuggestuebørn, som jo altså bruger legepladsen det meste af dagen og som bekendt propper hvad som helst i munden... det synes jeg er lidt sygt. Og stygt.

Det hører med, at lejlighederne har altaner både fortil og bagtil, så hvis beberne meget fornuftigt ikke vil ryge inde - og ikke kan finde ud af at bruge et askebæger på altanen - har de også muligheden for at ryge og kaste skodder på forsiden af huset.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ondeste practical joke?

2 kommentarer

Jeg kom på denne for noget tid siden. Har aldrig afprøvet den. Og vil heller ikke opfordre nogen til at prøve.

Der findes ikkert værre - men jeg har ikke lige kunnet komme på det.

Okay, mand (hetero!) går på toilet eller lignende, efterlader sin mobil. Du griber den, skriver lynhurtigt denne sms:

Kære skat - glæder mig sådan til i aften. Min mund vil behandle din pik, som den aldrig er behandlet før - glæd dig!

Denne besked sender du til den første den bedste kvindelige kontakt i hans kontaktliste. Hvorefter du ligeså hurtigt skriver denne:

Ups. Kom til at sende sms til dig ved et uheld. Bare slet den uden at læse, ok?

Og sender til samme modtager. Og så lægger du ellers telefonen tilbage og lader som ingenting...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 30. juni 2009

Vil det blive anset som pædofilt?

Ingen kommentarer
Hvis man skulle finde på at tage til Britney Spears koncert?

Et eller andet sted kunne jeg godt have lidt lyst til det. Og har jo børnefri. Og det lyder som om der ikke er udsolgt.

Hmm.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 15: Hvilken årsag?

Ingen kommentarer
Hvorfor er kvinder så pirrelige ved PMS?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Cigaretter og manglende forståelse

Ingen kommentarer

Endnu engang inspireres jeg af indlæg hos Belle, til en lille anektdote:


Den foregår dengang amerkinanerne var hysteriske omkring rygning, men det endnu ikke var kommet til Danmark. Så vi havde stadig rygerkupéer i hver S-Togs vogn, hvor der blev pulset lystigt. (Og det var iøvrigt sådan at mange ikke-rygere bevidst satte sig i rygerkupéer, fordi der altid var morsomst.)

Jeg var der nu for at ryge.

Det kan man dog ikke sige om den amerikanske dame, der kom ind og satte sig, og da en mand overfor hende tændte en cigaret, udbrød: "Please, I don't smoke, so put that thing out!"

Manden pegede på ryger-skiltet: "This is a place for smoking, so if you don't like it go to another room."

Hun: "It is rude to smoke if somebody asks you to put it out!"

Han: "You know what, I'm sure that in America you drive around in a big car, that pollutes everything around it, and causes much more disease than this cigarette."

Hun: "That may very well be. But then I just close my window!"

Det skabte en del moro i kupéen. Jeg tror efterhånden det gik op for hende, at hun var på udebane, og vredt gik til en anden kupé eller måske endda ud af toget.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 29. juni 2009

Skrald og manglende forståelse

4 kommentarer
Belle's indlæg idag om vores affaldskultur fik mig til at tænke på en hændelse sidste sensommer eller efterår; som forvirrede og undrede mig en del. Og som altid i den slags situationer, fik mig til at overveje om jeg nu er så farveblind som jeg håber at være. Heldigvis var min konklusion at det var jeg (ihvertfald i dette tilfælde).

Jeg kom gående fra arbejde på stien mellem Skt Jørgens Sø og Vester Søgade, da en bil passerer ret langsomt forbi. Der sidder 2 personer i, og jeg kan se føreren rækker ind over ham der sidder shotgun, og kaster en pænt stor chipspose ud af vinduet.

Jeg bliver overrasket, og når ikke at tænke mig om, før jeg højt får sagt til dem (de kørte som sagt langsomt): "Undskyld, men I tabte vist noget."

Shotgun kigger lidt forlegent på mig, og trækker på skuldrene, i en "hvad kan jeg gøre" attitude. Føreren læner sig ind over ham, og råber til mig, "Hvad var det du sagde?"

Jeg gentager det samme som før; sørger for at holde det ikke-sarkastisk, så de, hvis de vil, rent faktisk kan lade som om de tabte posen.

Men for lige at tegne billedet færdig: shotgun er etnisk dansker. Men føreren er 2. g'er, og hans sprog er ikke det mest velintegrerede.

Da jeg først talte til dem har jeg kun set shotgun, så jeg havde ingen anelse om den andens etniske baggrund. (Jeg har siden overvejet om jeg ville have handlet på samme måde ellers; det håber jeg, men er ikke helt sikker.)

Men det er tydeligt, at føreren mener jeg var klar over hans etnicitet. Men det virker ikke som om han er sur over at jeg brokker mig, fordi han tror jeg er racistisk; nej, hvad han siger er endnu længere ude. Han siger meget vredt, og højt (bilen kører nu helt nede i mit tempo):

"Er du da fuldstændig sindssyg, mand?! Er du ikke kalr over, hvad jeg kunne gøre ved dig? Hvis jeg altså var sindssyg? Hva'? Hvad tænker du på, for helvede? Du er heldig, jeg er ikke sindssyg, men det kunne jeg være." Og videre i den dur. Inden vi når til et krydset, og de kører videre.

Men jeg måtte spekulere en del på det. Altså han kunne jo godt bare være sindssyg. Men den forståelse jeg er kommet frem til er:

Jeg skal behandle ham anderledes fordi han er 2. g'er. Jeg skal faktisk være bange for ham. Ikke fordi han er slem, men fordi han kunne være. (Affaldet blev selvfølgeligt aldrig nævnt med et ord.)

Nu mener jeg jo af princip, at man bør behandle folk nogenlunde ens, og med respekt indtil deres handlinger gør man må ændre på sin opfattelse. Ligemeget hvem der er tale om.

Så den tale var meget imod hvad jeg føler, og jeg håber aldrig jeg kommer til at tænke sådan. Og det selvom han måske rent faktisk mente mig det godt; det er næsten det mest uhyggelige. (Men helt ligevægtig var han nu ikke.)

Og så kan det jo også være jeg lægger for meget i det, måske var det bare et hysterisk udslag af road rage, som intet havde med race at gøre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

All Your Base Are Belong To Us

Ingen kommentarer
Omkring år 2000 gik dette udtryk viralt gennem de mere nørdede dele af nettet, og skvulpede også over til andre kredse.

Udtrykket er en blandt mange fejloversættelser fra japansk, som blev lavet til et gammelt arcade spil (Zero Wing, kendte det ikke). Og er noget aliens i spillet siger, for at sige man ikke har en chance.

Og det viste sig at kunne bruges stort set overalt og i alle situationer på nettet i de år. Så fosvandt det igen.

Men der blev lavet et par videoer til, holder meget af denne - som samtidig kan bringe en tilbage til en pre-9/11 tid.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 28. juni 2009

7-8 dage tilbage

Ingen kommentarer
Indtil børnenes mor er tilbage, og kan overtage.

Og jeg må sige jeg begynder at se frem til det. Både for lidt fred og ro, og for at kunne gå i byen. Og måske også kunne hænge i nogle parker og kigge på nogle piger. Synes det sidste er lidt svært, med børn omkring.

(Men der var ellers en fristende scene tidligere: vi var nede og give brød til ænderne ved søen, da en smuk kvinde begynder at fotografere os - well, mest af alt ham. Det kan jeg godt forstå, han er også uhyggeligt fotogen. Is it ok, spørger hun - og jeg ser hun har kuffert med. Er åbenbart på vej ud af landet, efter et ophold her. Hende kunne jeg ellers godt have lyst til at være faldet i snak med, men drengen render pludselig afsted.)

Og så ser jeg nok endnu mere frem til roen efter en hektisk aften, der blandt andet involverede at den yngste overbrækkede en seng, med alt hvad dertil hører. Aner ikke hvad der er galt, men forhåbentlig går det da over af sig selv.

Nå, men nu sover de da. Prøver lige hvordan det nu er det er, med en times stilhed eller to.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det må der da være penge i?

4 kommentarer
Et toilet i glas! Eller gennemsigtig plast?! Inklusive cisterne og rør...

Tror jeg skriver til IFÖ! (Har vi virkelig ingen danske toiletfabrikanter? Gider ikke rigtig modtage deres svenske matadorpenge.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Erna Hamilton

Ingen kommentarer

Jeg kan se i TV-programmet at DR1 i eftermiddag (14:50-15:55) genudsender dokumentaren Grevinden på Tredje om Erna Hamilton.


Det er jo efterhånden en del år siden hun døde, og ligeledes længe siden dokumentaren blev lavet - så jeg vil sige til nye seere: se den! En fascinerende historie om et fascinerende menneske. Og en anden tid og verden.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

PMS: Godt for arten

Ingen kommentarer
PMS må, hvis man analyserer fænomenet, være en positiv ting i forhold til artens udbredelse og overlevelse, hvis monogami er det mest udbredte, men ikke eneste, familiemønster. Det er dog ikke nødvendigvis en fordel for det enkelte individs chancer for videreførelse af arvemasse.

Man kan se sådan på det: når PMS optræder, er det fordi kvinden ikke er blevet gravid. Gentagne tilfælde af PMS vil betyde at kvinden over en periode ikke er blevet gravid. Hvilket i en pre-nedsat sædkvalitet og pre-viagra og pre-svangerskabsforebyggelsesverden ikke er særligt normalt.

Så gentagne tilfælde af PMS vil være tegn på nedsat frugtbarhed hos enten manden eller kvinden.

Samtidig vil disse gentagne tilfælde af PMS være medvirkende til at øge chancen for at der sker et partnerskifte hos den mandlige eller kvindelige part, eller begge, temporært eller permanent.

Hvilket, hvis der er et problem med forplantningen hos den ene, vil være en god ting, darwinistisk set. For den anden kan så komme til at formere sig, og komme ud af den genetiske blindgyde. Og den ikke-forplantingsdygtige vil muligvis havne i et nyt forhold, men dette vil også være af kort varighed, på grund af gentagen PMS.

Eller sådan ville det være i teorien, dengang kvinder hele tiden var gravide, eller på vej til at blive det. Men sådan er det jo ikke nu, der er PMS mere reglen end undtagelsen.

Så det er endnu et punkt, hvor vi må leve med at rode med naturen; og prøve at overskue konsekvenserne.

Og hvad er pointen med denne smøre: egentlig ingen. Men jeg synes altid det er sjovt at prøve at finde "darwinistiske" årsager til biologiske fænomener.

Og PMS tror jeg nok de fleste synes det kunne være rart at undvære - og så synes jeg naturligvis det kan være morsomt at påpege hvorfor den kan have tjent et formål.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.