Leoparddrengens
Public Key

fredag den 5. august 2011

Rygter om insiderhandel med LAs aktier

Ingen kommentarer
Handlen med Liberal Alliances aktier (NLA) blev idag suspenderet på Københavns Fondsbørs på en ellers stille og rolig dag, efter vedholdende rygter om at der skulle foregå insiderhandel med aktien.

Der blev peget fingre på børsen i dag
- men har sagen noget på sig?
Der foreligger endnu ingen beviser, men en del indicier på at nogen med særligt kendskab til Liberal Alliance handler aktien - som ellers i det store hele følger meningsmålingerne - i meget stort omfang, inden udtalelser fra Liberal Alliances folketingskandidater kommer til Fondsbørsens kendskab.

For eksempel skete der massivt salg af aktien mandag eftermiddag, kort før Joachim B. Olsen udtalte sig til TV2s 19 Nyheder om at Danmark skulle have en 20%-enhedsskat - og altså kort før partiet dykkede til nær spærregrænsen. Ligesom der blev gjort massive opkøb sidste år, kort inden det blev annonceret at fænomenet Copenhipster stillede op for partiet.

Det har ikke været muligt at få en kommenter fra de to storaktionærer, Lars Seier Christensen og Saxo Bank. Men jeg fik denne kortfattede kommentar fra partileder Anders Samuelsen: Hvad er det for et trick-spørgsmål, Leoparddreng? Prøver du at sætte en fælde for mig? Du er til latter, Leoparddreng, simpelthen til grin, kan du høre her bagved mig, der har jeg 200 gæster til hjemmebagte boller og de griner allesammen af dig, Leoparddreng!

Og så lagde han røret på. Vi var ellers så gode venner engang.

Well - jeg holder i hvertfald øje med udviklingen!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 4. august 2011

Slå først, Bumle - en Biler 2 anmeldelse

Ingen kommentarer
Da jeg i sin tid for snart en del år siden blev hevet ind og se Biler (Cars) var det med en god portion skepsis. For jeg har aldrig været meget til biler, og de forfilm jeg havde set syntes jeg ikke tydede på noget interessant.

Men jeg blev meget positivt overrasket - over historien, som ramte dybt i noget med venskab, og over animationen, som virkeligt fik gjort de biler til nogen man kunne leve sig ind i og leve med.

Så det var med en noget anden forventning jeg i dag var med mine nu to biografmodne drenge inde og se fortsættelsen.

I denne omgang er hovedpersonen snarere kranvognen Bumle end Lynet McQueen. Bumle, som på mystisk vis bliver rodet ud i en agenthistorie i bedste James Bond-stil. Eller rettere, i bedste Frede-stil. For plottet og underplots minder mig i den grad om den danske Balling-film Slå først, Frede fra 1965, hvor Morten Grünwald, Frede, som spøg- og -skæmthandler på lignende vis bliver rodet ud i et agentsammensurium. (Frede-filmene kan iøvrigt lidt ses som forgængere til Olsen-banden, det er ihvertfald stort set de samme folk hele vejen igennem.)

Og det er da også på mange måder oplagt - for bilerne har jo gennem tiden spillet ret store roller i James Bond-film - og det bliver der også trukket på her.

Sideløbende kører så en historie med Lynet McQueen som prøver at vinde Verdenspokalen i ræs, ikke mindst for at vinde over den italienske charmebil med blottede hjul, Francesco. Men det er altså Bumles historie som er den styrende.

Og det er fint alt sammen. Masser af ramasjang, og meget fantasifuldt. Og der er sjove scener fra de lande (Japan, Italien og England) som ræsne foregår i - ikke mindst en scene hvor Bumle er havnet på japansk "toilet").

Desværre er der så ikke meget af den (emotionelle) dybde i filmen man efterhånden er kommet til at forvente fra Pixar. Det betyder ikke noget for ungerne, men jeg savnede det altså meget - så kan animationen være nok så nydelig. (Vi så den iøvrigt "kun" i 2D, det foretrækker den yngste og det var hans tur til at bestemme.)

Jeg syntes også den var lidt rigelig lang - 1 3/4 t var lang tid for den 6-årige.

Så karaktermæssigt bliver det for mig et sted mellem 3 og 4 ud af 6 - vel nærmest 3 store. Ungerne ville nok give den mindst 5 ud af 6. Så konklusionen må være, at den er fin at tage unger med at se - men man skal ikke som voksen forvente en ny Op. Og det er da også fair nok.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 2. august 2011

Ronal Barbaren - Trailer 2

2 kommentarer
Jeg er gennem noget tid blevet punket for ikke at bringe flere reklamevideoer, her på bloggen. Men ærligt talt, der har været langt mellem snapsene som var værd at bringe, de har været ganske intetsigende. Og samtidigt har min egen udgivelsesfrekvens været en del lavere, så jeg risikerede jo det blev en ren reklameblog.

Men den her Ronal Barbaren forventer jeg selv at skulle se. Er dog noget nølende overfor det med "for hele familien", som den ældste søn har hæftet sig ved... men jeg er sikkert også bare forstokket.


(og jeg betales en anelse hvis du ser den)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 1. august 2011

Tak til Joachim B. Olsen

3 kommentarer
Joachim B. Olsens udsagn i TV2 Nyhederne i aftes satte gang i en af de sjovere ordvekslinger jeg har haft på Twitter. Ikke den sjoveste, og jeg har før tænkt på at kopiere dem ud til almenheden, men ikke taget mig sammen.

Men nu gør jeg det med den her - som udtryk for hvilken syret brainstorming jeg som er mulig på Twitter, og kan opstå ganske spontant (naturligvis også med tak til  og ) :

Leoparddrengen: 20% i skat? Flot Joachim B. Hvis nu jeg siger 10%, kan jeg så blive topkandidat for i stedet?

vingband ja, men pas på du ikke rammer 0%, for så genstarter du automatisk Fremskridtspartiet!

Filoffen: Joachim B vil have skatten ned på 20% Den stikker jeg: 5%! Nej vent: INGEN skal betale skat overhovedet!

Leoparddrengen: . Ja, det kan vi jo ikke ha' - nu vi endelig har fået et Folketing helt uden landsbytosser...

vingband beklager. har allerede gjort det.

vingband dér! Du gjorde det. Nu vender Mogens Glistrup tilbage til dansk politik! Det er din skyld.

Leoparddrengen Nu fik jeg lige billede af Zombie-film hvor Glisse genopstår på jagt efter hjerner...!

vingband altså ... "The Return of the Living Dead" er forlængst blevet overhalet af virkelighed ...

Leoparddrengen Jo, men da vist ikke med Glisse? Tilgengæld går det nemt hen og bliver plagiat på Thorfinn-udlægningen...

vingband ah ... jeg tror sq vi har et koncept kørende her ...

Leoparddrengen Tænker at Glistrup-zombien kan spilles af Zlatko Buric... det vil give mening på mange planer!

Filoffen Det er sgu' et sikkert hit! Og hvis alle DFs og LAs vælgere går ind og ser filmen, så er successen hjemme.

Filoffen Men måske Zlatko skræmmer nogle DF'ere. væk? Der er jo noget med de der østeuropæere...

Leoparddrengen Jojo, men han spiller jo død...? Og den eneste gode østeuropæer er jo en... get the drift?

Leoparddrengen (Og iøvrigt har de jo vist at de godt kan samarbejde i Rusland. Og Hviderusland holder de vist meget af.)

Filoffen Ah! Nice!

Leoparddrengen Glæder mig allerede til scenen hvor Zlatko/Glistrup-zombien synger "We Shall Overcome" arm i arm med Joachim B!

Filoffen Det bliver smukt.

vingband boys, jeg har tårer i øjnene. Og jeg, der ellers ikke er til socialrealisme.

vingband men hvem skal spille hjerner?

Leoparddrengen Der må lægges hoveder i blød - det skal jo helst virke realistisk... men måske det kan gøres på computer?

vingband ja, du sagde det! Der må lægges hoveder i blød. Men hvor skal vi få dem fra?

vingband og, nej, der skal ikke være nogetsomhelst CGI i denne produktion! Intet!

Leoparddrengen Nej, mener også det vil være bedst som Dogmefilm! Og så må vi bare finde nogen som er bløde i bolden at længe i blød.

vingband kan vi ikke også finde en god rolle til Sørine? Jeg tænkt på noget Satankult eller noget?

Leoparddrengen Jeg har tidligere afsløret DF som satanister, og Tidesandspræsterne kan vel godt passes ind i den ligning?

vingband ja, for helvede. Helt bogstaveligt.

Leoparddrengen Her er iøvrigt link til min afsløring af DF:

Som man nok har forstået synes jeg altså det er ret sjovt det Twitter. Men man skulle muligvis have været der :)


Ceterum censeo Facebook esse delendam.