Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 12. oktober 2010

Rome - if you want to

10 kommentarer
(med tak til B-52's for inspiration til overskrift)

Jeg drager til den evige stad i morgen, med den ældste og min mor. Dernede skal vi fejre moderens 70-års fødselsdag. Det bliver sådan set rimeligt afslappet, i forhold til da hun blev 60, og dengang talte om at ved de 70 skulle hele familien på safari i Afrika. Nu er det så efterhånden - af forskellige årsager - blevet barberet ned til at det kun er os der tager afsted.

Og selvom jeg har lidt dårlig samivittighed i forhold til den yngste, som bliver hjemme med sin mor, er jeg egentligt ret glad for at det er blevet sådan. For ingen tvivl om at vi alle for bedre muligheder for at opleve byen, og det der interesserer os, på denne måde.

En uge bliver det til. Jeg har aldrig været i Rom før, og det er egentligt ikke noget jeg har tænkt så meget over - før her op til afrejse. Men nu går jeg faktisk og bliver lidt spændt på det hele.

Ikke mindst på grund af det som efter min mening er den bedste TV-serie ever, Rome. Som jeg i den grad har nydt alle de gange jeg har set den. Og som jeg nu som opvarmning til turen skriver nogle indlæg om, som kan blive postet mens jer er væk.

Rome
Alle jeg kender som har set serien på DVD har været vilde med den. Men blandt dem der har set den i TV har det været færre. Sandsynligvis fordi man ikke ser den på samme koncentrerede måde, og måske går glip af nogle afsnit. Og fordi den vistnok er blevet vist på kanaler med reklamer.

Det sidste er helt hul i hovedet, da den jo er en HBO-produktion. Og HBO har netop ikke reklamer, hvorfor manuskriptet ikke behøver være bygget op em et kimaks hvert kvarter. Og hvorfor det bliver totalt forstyrrende når reklamer smides ind på steder, hvor det aldrig var beregnet der skulle være en reklameblok.

Så har du snuset til den, og syntes den så lidt interessant ud, men uden at blive fanget - gør dig selv den tjeneste at prøev at se den på DVD. Jeg tror den er gammel nok til at den ikke længere koster en herregård at købe (som den gjorde da jeg fik den i sin tid).

Serien blev også i sin tid beskyldt for at spekulere i vold & sex. Hvilket overhovedet ikke passer. Bevares, der er vold & sex i, men ville det ikke være højst besynderligt med en historie om Romerriget, hvor det ikke indgik? Det føles på ingen måde overdrevent eller påklistret efter min mening.

Manuskriptet og skuespilspræstationerne er efter min mening absolut fantastiske. TV Serie som Kunst. Måske fordi de fleste skuespillere er engelske (BBC er også inde over som co-producer, og engelske skuespillere er generelt billigere og bedre.)

Og så behandler serien en periode, som vel nærmest for den vestlige civilisation er den mest betydende overhovedet - perioden omkring de romerske borgerkrige, hvor republikken bliver et kejserrige, først ledet af den guddommelige diktator, Julius Cæsar, og siden hans navne-arving Oktavian Cæsar (senere Augustus Cæsar).

Seriens pilot er ganske god - som jeg husker det var jeg en smule skuffet efter at have set dette første afsnit, fordi mine forventninger var ganske høje. Men fra middelgodt stiger det stødt over fremragende indtil afnit 8, som er helt suverænt - og det er så et niveau der holdes hele 1. sæson ud, med et lille dyk i afsnit 9.

Anden sæson (afsnit 13-22) er mere svingende, men bestemt overordnet set helt fantastisk. Og man lærer utrolig meget historie - på den gode måde - hele serien igennem. Jeg kan huske jeg brugte en time eller to efter hvert fasnit på at checke historiske facts, og læse uddybende om begivenhederne.

Og selvfølgeligt er der tilrettet enkelte ting af dramatiske hensyn, men i det store og hele er den særdeles nøjagtig.

Og - så får man også en del mere forståelse for fascismens væsen, og hvad den udspringer af.

Det eneste dårlige jeg har at sige om serien, er i virkeligheden at den slutter. De havde åbenbart ikke spekuleret nok i sex og vold, for den gav ikke penge nok til at fortsætte den ret dyre produktion. Hvilket kan ærgre, for jeg havde gerne set den fortsætte hele romerrigets tid ud, istedet for de blot 20-30 år den strejker sig over.

De følgende indlæg - hvis jeg når at få dem skrevet - vil jeg koncentrere mig om nogle af karaktererne fra serien.

[Opdatering] Nej, det nåede jeg så ikke. Jeg priorioterede fredelig pakning først. I overlever nok også uden. Til gengæld fik jeg tilføjet fin latinsk footer til alle indlæg! ;)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 109: Hvilken lov

4 kommentarer
Denne lov er Folketingets efterkommelse af EU-direktivet omkring standardisering af hulstørrelser i filtrerende køkkenredskaber. Og har fået hvilket populært navn?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En helt skabes

2 kommentarer
Folkene bag Terkel i Knibe og Rejsen til Saturn er ude med forskræp til en ny film. Ronal the Barbarian kommer i 3D om ca et år - så de er i meget god tid!

Så ser det tilgengæld også ganske morsomt ud:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 11. oktober 2010

Haren og Skildpadden

2 kommentarer
Har været rimeligt omkring i dag, og bliver det nok også i morgen. Hvor jeg nok skal give forklaring på hvorfor. Men i dag tror jeg ikke jeg kan svinge mig op til så meget andet, end at bringe en reklame.

At det så er til fordel for kollektiv trafik, gør jo ikke noget. Men folk der elsker mange hestekræfter kan også se med!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 10. oktober 2010

København og Taliban

1 kommentar
Med afsløringen af Københavns Kommunes metoder, med at få gigantiske tilskud for aktiveringstiltag, som bestod i at sige til de arbejdsløse, at de skulle søge arbejde*, tegner der sig et billede af, at Københavns Kommune står over for nogenlunde de samme problemer som Taliban i Afghanistan:

Taliban kan ikke økonomisk holde til, hvis vestlige tropper trækker sig ud - for så vil deres direkte støtte, i form af penge de modtager for ikke at angribe konvojer til de tilbagetrukne tropper jo falde bort.
Ny borgmester i Kbh?

Og på samme måde, kan Københavns økonomi slet ikke tåle hvis folk begynder at komme i arbejde. For så vil alle de dejlige støttekroner fra staten jo bortfalde.

Hvad skal man dog gøre? Måske tilbyde Mullah Mohammed Omar en borgmesterpost i København? Så er det kun et sted vi behøver betale - og der dør da ikke så mange på den måde?

* Og, nej, jeg tror sådan set ikke der kommer særligt meget mere ud af alle mulige "reelle" beskæftigelsesprojekter - og ihvertfald er der så bare andre der går glip af et job. Men hele det forkvaklede system sættes ligesom lidt i perspektiv, ikke?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det spiller Prince i Herning og København

5 kommentarer
[Opdatering]: Læs også det sidste nye om Prince' anholdelse i Ikast.

Når Prince optræder i Danmark her i oktober, den 20. oktober i det nye STC (den koncert som tidligere var planlagt til Forum), og den 22. oktober i Herning, sker det som bekendt under navnet I'NCCum (udtalt income).

Jyske Bank BOXEN i Herning
venter bare på Prince / I'NCCum
Da han dermed ikke har rettighederne til sit eget Prince-materiale har der været en del spænding om hvad han så ville optræde med. Den spændning kan hermed udløses, da jeg er kommet i besiddelse af den endelige set-liste. Man kan nok sige det er noget af en unik og overraskende optræden det danske publikum belønnes med - hvor han samtidig kan tage lidt af det tilbage, han har bidraget med til så mange andre kunstnere:
 1. Believe (Cher)
 2. Smoke on the Water (Deep Purple)
 3. Emperor's New Clothes (Sinéad O'Connor)
 4. Boys Just Wanna Have Fun (Cyndi Lauper)
 5. Ghostbusters (Ray Parker, jr)
 6. Rock n Roll Suicide (David Bowie)
 7. Can't Be Tamed (Miley Cyrus)
 8. Smoke Gets in Your Eyes (The Platters)
 9. My Generation (The Who)
 10. Light My Fire (The Doors)
 11. Lessons in Love (Level 42)
 12. Nicotine (Anet)
 13. Coffee and Cigarettes (nevershoutnever)
 14. Bohemian Rhapsody (Queen)
Og selvfølgelig er der et par ekstranumre, som nok skal vække jubel:
 1. Fly on the Wings of Love (Olsen Brothers)
 2. Love the Way You Lie (Eminem)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tinnitus og fællessang

Ingen kommentarer
Jo, det lykkedes da så at komme på Amigo i nat. Hvor det viste sig, at musikken igen-igen var gået i stykker. Så musikken måtte bestilles i baren, hvilket er fint nok, for så er det gratis. Mindre fint var det, at alt bassen var i den ene side af lokalet og al bassen i den anden, og det derfor var stort set umuligt at høre hvad man forsøgte at danse til.

Så jeg gik ret hurtigt på Ideal Bar istedet. Og det var sådan set ganske storartet - der var ret proppet med mennesker, rent faktisk nok for proppet efter min smag, og musikken var ganske udmærket og afvekslende, og ikke sumpet ned i et eller andet funk/balkan-helvede, som jeg ellers ofte har oplevet der.

Men, men, men... DJ'en havde så et eller andet med mellem numrene at synthe slutningen vanvittigt højt og længe - og smertefuldt. Decideret smertefuldt. Så jeg endte med at gå, da jeg blev bekymret for at høreskaderne ville blive permanente. Og sidder i øjeblikket med den her vat-følelese i ørerne, som ellers kendetegner eftervirkninger fra Iggy-koncerter eller lignende. Og den ødelæggelse af øret var den ellers udmærkede musik og dans altså ikke værd.

Så tilbage på Amigo. Hvor stemningen nu var gået i fællessang.... de var i gang med Poul Krebs Kærester, da jeg kom tilbage. Jeg overvejede at gå videre - for det er altså ikke Leoparddrengs-musik. Men gik dog ind til en øl. Og det fortsatte så over i Afrika (dog en del bedre en de Konservatives udgave), og diverse Kim Larsen.

Så - selvom der egentlig var en meget hyggelig stemning, følte jeg ikke rigtigt det var stedet for mig i aften. Og besluttede mig for at gå hjem. Inden var der dog en fotograf, der spurgte om han måtte tage nogle billeder af mig, hvilket jeg gik med på - så der blev taget nogle udenfor Amigo. Det må tiden vise, hvad der bliver af dem.

Og - tja - nu sidder jeg så med vat/hylen i ørerne. Og skal vist snart velfortjent sove.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.