Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 29. januar 2011

Hvad er der dog sket?

2 kommentarer
De sidste timer er det eksploderet med hits på bloggen her, som søger på Medina nøgen - og især på Medina bryster?!

Jeg gætter på det må have noget med det her Afrika-indsamlingsarrangement at gøre, men må da tilstå at jeg nu er lidt nysgerrig - har hun lavet en Janet Jackson, eller hvad er der foregået?

Nå, men det er nu meget godt. Mine læsertal har ikke været på toppen denne uge - dels har jeg ikke skrevet så meget, på grund af optagethed af forsøg - og meget af det jeg har skrevet, har handelet om Ægypten - og det har der desværre ikke været den store læserskare til.

Nå - men jeg er ikke urolig, det gennemsnitlige læsertal skal nok blive pænt. Jeg har nemlig set det afsnit af Lykke, som sendes i TV imorgen. Og efter det vil jeg godt vædde min venstre arm på, at søgningerne på Mathilde Norholt nøgen bliver flere end nogensinde!

Men ville nu stadig godt vide hvad der er foregået med Medina til aften?!

[Opdatering]: Nå, lidt googling gav forklaringen. Storartet!

(Men hvad er de der kogler man kan vinde? Har DR opfundet noget nyt slang?! Eller er der i virkeligheden tale om Felix Smiths testikler? Og hvorfor har man ingen fortrydelsesret? Jeg er forvirret.)

[Opdatering 2]: Så er indslaget også på YouTube. Jeg forstår stadig ikke det med koglerne? Og skæmmes nummeret ikke af lidt vel meget trutteri i denne udgave?


[Opdatering 3]: Jeg kan iøvrigt oplyse at skjorten er fra Asos og bukserne er fra Chanel.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Derfor er det svært at få vestlig støtte

3 kommentarer
De arabiske (og persiske) forsøg på revolutioner får bemærkelsesværdigt lidt støtte fra Vestens ledere og befolkninger.

Hvis man er meget kynisk & konspirationsteoretisk kunne man få den idé, at folk & ledere i Vesten egentlig er ret ligeglade med at de arabiske lande styres af diktatorer, og alle de fine ord om demokrati og ytringsfrihed er netop det - fine ord egnet til festtaler. Så længe der kommer olie til Vesten, og diktatorerne er strategiske støtter - så kan de sådan set gøre som de vil.

Sådan kunne man tænke - men det er naturligvis ikke forklaringen.

Grunden til at vi ikke støtter deres oprør mere, er ganske meget enklere: stort set alle deres oprør starter efter fredagsbønnen - og det rammer præcis sammen med, at vi fejrer weekenden med at drikke os tæskestive, og se ligegyldig fredagsunderholdning i fjernsynet. Og vi befinder os derefter i en fuldemandsdøs resten af weekenden, som er behageligt fri for nyhedsopdateringer i fjernsynet, hvor man istedet kan se fodbold eller mere ligegyldig underholdning.

Om mandagen hører vi så om at der iøvrigt har været lidt opstand i et eller andet arabisk land, og vi trækker på skuldrene og mumler noget med at det da også er nogle frygtelige folk der sidder på flæsket dernede, men det er da godt at de i det mindste ikke er fundamentalister.

Så hvis arabiske oprør startede om mandagen ville de have meget større chance for at få international støtte. Heldigvis lader det til at de selv kan klare ærterne i denne omgang. Men hvis de arabiske befolkninger føler at Vesten er hyklerisk - så må vi forklare dem at det virkelig er deres egen skyld, fordi de laver revolution i weekenden.

De kan jo ligeså lære hvordan verden hænger sammen.

(Der kom iøvrigt efterhånden pænt med mennesker til demonstrationen tidligere - både etniske danskere og ægyptere. Og der var en fin stemning, så hvis jeg lyder bitter er det ikke derfor.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fra den ægyptiske ambassade

3 kommentarer

Ok, det er ikke den at største demonstration jeg nogensinde har væltet til - men vi er her.

Og så er det min første gang som liveblogger.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bumholes!

Ingen kommentarer
Lipstick on Your Collar var en af Dennis Potters sidste bedrifter. Den foregår (fortrinsvis) på et kontor i den millitære efterretningstjeneste i London under Suez-krisen i 1956 - hvorfor jeg kom til at tænke på den nu.

Bumholes, indeed - og, jo, det er en meget, meget ung Ewan McGregor man ser i baggrunden.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 28. januar 2011

Demo imorgen kl 13

Ingen kommentarer
Mubarak har netop udtalt, at han har beordret den ægyptiske regering, at den skal træde tilbage - men han har ikke læst skriften på væggen - og forstået at han selv må gå af.

Imorgen er der demonstration ved den ægyptiske ambassade - Kristianagade 19, det er ved Østerport Station - den er vist mest tænkt for dansk/ægyptere, men jeg håber at det vil være velkomment med støtte "udefra" - også så vores egen regering måske kan finde ud af, at det rent faktisk ikke vil være så slemt at leve op til egne fine ord om demokrati & ytringsfrihed.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Alligevel fantastisk prioritering

Ingen kommentarer
At mens der er revolution i et af de folkerigeste og betydningsfulde islamiske & arabiske lande, og millitæret tilsyneladende er gået på folkets side, og støtter det mod politiet - har DR droppet TV Avisen, for istedet at vise en håndboldkamp - som Danmark ikke engang deltager i.

???


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Aftenbøn

Ingen kommentarer
Fascinerende billeder fra Al Jazeera, netop nu: politi og oprørere/demonstranter indgår kortvarig våbenhvile i Cairo, så der kan holdes aftenbøn.

Om 20 minutter begynder et annonceret udgangsforbud. Jeg tvivler på det bliver overholdt... - selvom det ser ud til at store politi-forstærkninger ankommer netop nu.

I Suez og Alexandria har politiet trukket sig tilbage, efter hvad der rapporteres.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det giver mindelser om '89

3 kommentarer
Det er dybt fascinerende hvad der sker i Nordafrika og Mellemøsten i disse uger. Jeg kan kun sammenligne det med tiden i 1989, da østbloklandene et efter et droppede kommunismen. Dengang gik det fredeligt til - med undtagelse af Rumænien (og Kina, men Kina er ikke helt sammenligneligt).

Jeg tvivler på at det kommer til at foregå ligeså nogenlunde fredeligt nu - men jeg synes jeg kan genkende stemningen, så jeg er ret sikker på at de styrer vil vælte et for et. Og Ægypten ryger meget snart - er min spådom.

Det store spørgsmål er selvfølgeligt hvad der kommer istedet - ElBaradei ville være en fantastisk mand at få, men det er svært at forestille sig at fundamentalister ikke skulle forsøge at benytte sig af chancen.

Blix og ElBaradei da de prøvede at fortælle
verden (Bush, Blair og Fogh), at der ikke var beviser for
at Irak havde WMDs.
Verden (Bush, Blair og Fogh) var ligeglade.
Der er på ingen måde en garanti for en bedre verden - men spændende er det ihvertfald - og man har jo lov at håbe. Foreløbig håber jeg på ElBaradei, og jeg synes det ville være fornuftigt om Vestens lande var klar til at støtte ham mest muligt.

(Jeg undrer mig forøvrigt en del over stavemåden af hans navn, jeg ville have troet det var el-Baradei, men Wikipedia angiver ElBaradei på engelsk. Men det er anglificeret fra محمد مصطفى البرادعي som vist egentligt burde blive Muḥammad Muṣṭafa al-Barādaʿī - så jeg synes egentligt al-Baradai virker mere rigtigt. Whatever. (Og hvis jeg så læser videre kan jeg se, at han selv siger han foretrækker ElBaradei - so that it is. Whatever, igen.))

[Opdatering:] Jeg har fundet ud af at man her kan se Al Jazeera English live på nettet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Gammelt billede fundet

Ingen kommentarer
Måske har Leoparddrengen eksisteret meget længere end man går og tror? Måske er han i virkeligheden ligesom Fantomet, en myte som levendegjort har levet i blandt os gennem generationer?

Noget kunne tyde på det - ihvertfald har man gjort dette fund af et gammelt polaroid-foto i en politistations arkiver. Det er ikke helt fokuseret og godt beskåret, men det synes at dokumentere at Leoparddrengen også eksisterede i 80'erne? Og dengang tilsyneladende havde et trofast sidekick - Den Toptrimmede Roligan?


(Tak til Cecil H. for at gøre opmærksom på sitet Polaroin.com, en beta, hvor man kan få lavet sine jpg's om til polaroid'er.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 27. januar 2011

Med på rejsen

4 kommentarer
A Elbereth Gilthoniel
O Elbereth Starkindler,
silivren penna míriel
white-glittering, slanting down sparkling like a jewel,
o menel aglar elenath!
the glory of the starry host!
Na-chaered palan-díriel
Having gazed far away
o galadhremmin ennorath,
from the tree-woven lands of Middle-earth,
Fanuilos, le linnathon
to thee, Everwhite, I will sing,
nef aear, sí nef aearon!
on this side of the Sea, here on this side of the Ocean!

A Elbereth Gilthoniel
O Elbereth Star-kindler,
o menel palan-díriel,
from heaven gazing afar,
le nallon sí di'-nguruthos!
to thee I cry now beneath the shadow of death!
A tíro nin, Fanuilos!
O look towards me, Everwhite!

A! Elbereth Gilthoniel!
O! Elbereth Starkindler,
silivren penna míriel
white-glittering, slanting down sparkling like a jewel,
o menel aglar elenath,
the glory of the starry host
Gilthoniel, A! Elbereth!
Starkindler, O! Elbereth!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees
The starlight on the western seas.

Farvel, og lykke på rejsen,
Thøgher Seidhenphadhen,
gamle kriger -
du efterlader et tomrum
og en anstændighed
vi allerede har for lidt af.
Men jeg er sikker på
du vil blive vel modtaget
i Gråhavne
og på den anden side af havet,
mod vest.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

We all float down here...!

2 kommentarer
Pennywise, Ronald McDonald
eller Mark Zuckerberg?
Næste gang du opdaterer din status i Facebook med for eksempel: har tømmermænd - nupper lige en burger, så får dine venner lige en reklame for for eksempel McDonalds med dit citat og dit profilbillede. Også selvom du hader McDonalds, og sværger til Kina-griller - burger er det udløsende ord, og det ord Facebook får penge fra McD for at sende reklamer ud i dit navn.

Og du kan ikke slå det fra.

Det er ihvertfald sådan jeg forstår denne artikel i Politiken, om Facebooks nye feature. Jeg er jo sådan set ikke ekspert i Facebook - jeg løb skrigende bort da jeg ridsede i overfladen - så jeg kan jo tage fejl i hvordan det skal forstås. Det håber jeg sådan set. Men jeg tror det ikke.

Kom dog ud af lort!

(Note: et lille undskyld til McDonalds - jeg har som sådan ingen speciel grund til at være efter dem i denne anledning. De passede bare godt ind.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En smuk morgen

Ingen kommentarer
Da jeg var på vej til forsøg i morges, var vejret ganske koldt og smukt - og da jeg passerede Sankt Jørgens Sø stod Månen og Venus på hver sin side og talte med hinanden. Og jeg kunne ikke lade være at tage et billede med min nye mobil. (Jeg må jo også se at få lidt træning i den, hvis nu jeg skal rende på hende Leopardpigen...)

Ok, man skal nok kigge godt efter for at se Venus på billedet, men den er ovenover Scandic Hotel og lidt til højre (Scandic Hotel er helt til venstre i billedet). Eller hvis man trækker en linie som følger taget på Planetariet, og fortsætter den skråt op mod venstre rammer man også en lille hvid plet.


Og da jeg 10 minutter senere var på Tietgensbro gentog sceneriet sig. Her er Venus med postterminalen til venstre og uret til højre... og så oppe. Klik eventuelt for større billede.Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lyst til en Qwiki?

Ingen kommentarer
Jeg hørte første gang om Qwiki-projektet, som er i en Alpha-test, for nogle måneder siden, og meldte mig til. For jeg synes det er rimeligt cool - jeg ved ikke om det er fantastisk, men ihvertfald cool.

Det handler om, at de har lavet et program som gennemtrawler nettet for viden (nok især Wikipedia), og udfra det laves (automatisk) et leksikon med kortfattede opslag, digests, af den viden systemet har fundet.

Det bliver så præsenteret med billeder og stemmesyntetisering - som var det en science fiction film (og det har vist også været et af målene at efterligne netop det.)

Nu er deres test så gået i hvad de kalder en public Alpha - og hvorfor det så ikke er en beta ved jeg ikke helt - og så ville jeg lige gøre opmærksom på det. Prøv at gå på www.qwiki.com og check nogle opslag ud - det er altså lidt fascinerende.

Herunder et par eksempler:
Leopard


Frederiksberg


Månen

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 26. januar 2011

Det var altså ikke mig

Ingen kommentarer
Der er sikkert mange af mine læsere som nu sidder og tænker: var det mon Leoparddrengen som hackede Mark Zuckerbergs Facebook-konto.

Mark Zuckerberg skal til at demonstrere
hvordan han deepthroater en dildo
Men, men... det var det altså ikke. For det første ved jeg ikke engang om man kan bruge betegnelsen hacket når det drejer sig om Facebook, med den notorisk dårlige sikkerhed der råder der. Man kan vel snarere sige at Zuckerberg ufrivviligt har lånt sin konto ud...?

Derudover ville jeg så naturligvis aldrig opfordre til at man investerede i Facebook - og har iøvrigt lidt svært ved at se, hvordan konto-låneren får kombineret tanken om at investere i Facebook med micro finance. Men der er nok tale om lidt begrebsforvirring.

Whatever - storartet initiativ, ikke desto mindre. Men det var altså ikke mig!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

De eksperimenterer med mig & tager mit blod

2 kommentarer
Indimellem melder jeg mig som forsøgsperson til diverse medicinske forsøg, som da jeg sidste år fik scannet min hjerne.

Det er der flere grunde til: det er jo fint hvis det kan gavne noget forskning, og måske i sidste ende nogle syge mennesker; det er lidt interessant; og det kan vel for pokker i længden være med til at jeg har mindre skræk for læger; og så giver det iøvrigt også lidt penge - selvom det er meget lidt i Danmark, hvor det kun er tilladt at betale for ulempe & svie & smerte, men ikke egentlig betaling for deltagelse.

Men som skæbnen har villet det, deltager jeg i hele to forsøg i denne uge (da jeg ellers normalt deltager i ca ét om året, er det meget!)

Det ene er meget fredeligt, jeg var blot forbi og få taget en enkel 15 ml blodprøve i dag - og det skal så gentages nogle gange.

Men det andet er noget mere omfattende, det varer hele ugen. Men igår, førstedagen, var den hårdeste.

Her opholdt jeg mig godt 10 timer isoleret fra omverdenen i kælderen af et hospital i forstæderne, spiste radioaktiv mad (jeg ville gerne sige den smagte strålende, men det ville måske være en overdrivelse), fik taget 20-30 blodprøver i løbet af dagen igennem et udtag, og fik mine indvolde fotograferet cirka ligeså mange gange.

Så hvis jeg ikke har været helt så aktiv her på bloggen, som jeg vist plejer, er det nok det der er forklaringen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 25. januar 2011

Quiz 136: Hvilken sport

Ingen kommentarer
I denne variant af boksning er det tilladt at slå under bæltestedet.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 24. januar 2011

Da lynet slog ned på Dr. Louises Bro

2 kommentarer
Her i eftermiddag var jeg ude at gå. Da jeg i rask trav kommer over mod Nørrebro siden er hun der pludselig: smuk, slank & smidig, smuk, ultra-kortklippet eller skaldet med lange stubbe, beslutsom og hurtig i sin gang, lækker, smuk. Iført halvlang sort frakke og leopardgamacher som i min gamle dragt - lidt falmede, men ellers i fin stand og stramme.

Jeg kan dårligt forestille mig en kvinde som er mere min stil end hende.

!

Hun er nok for ung til at jeg kunne gå efter noget forholdsagtigt, men stilen... wow.

Det gik stærkt, vi havde begge fart på, og hun dukkede op ud af ingenting cirka 5 meter fra mig. Jeg har vel alt i alt fået set hende forfra i ét sekund.

Alligevel er tanken hurtigt formuleret: spørge om tage billede til blog, + leopardkort. Eller i mere gennemtænkt udgave: spørge hende om jeg ikke nok må tage et bilede af hende til min blog, fordi hun er så sej, og give hende mit kort - så hun kan finde billedet af sig selv, og se hvorfor hun er min stil.

Men jeg gør det ikke. Vender mig og indhenter hende og spørger. Jeg ved ikke helt hvorfor. Jo, en del af grunden er nok, at jeg er blevet så vant til at skulle skjule min Leoparddreng-identitet, at jeg automatisk tøvede, fordi jeg skulle gennemtænke at det var ok. Og så vel ganske almindelig skyhed. For dårligt.

Da jeg havde tænkt det hele igennem, og var blevet klar over at jeg da skulle have gjort som tænkt, carpe diem!, var jeg for langt væk til at det rigtigt gav mening at prøve at indhente hende.

Og det går jeg så og virtuelt sparker mig selv for nu - at jeg ikke gjorde noget.

Jeg tror jeg må rende rundt ved Dronning Louises Bro de næste eftermiddage, og se om hun skulle dukke op igen. Det virkede næsten for skæbne-agtigt...

Men hvad - det kan vel også tænkes hun læser med her. Eller kommer forbi en dag, på jagt efter en leopard? Eller måske nogen læser med her, som kan kende hende fra beskrivelsen, og giver hende et praj...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det må Monsanto sgu da betale?

3 kommentarer
Jeg kan huske da Roundup blev tilladt til at sprøjte med herhjemme, engang i 80'erne må det have været. Mange miljøorganisationer var imod, men producenten Monsanto lovede højt og helligt på deres grædende knæ, at giften aldrig, aldrig nogensinde ville kunne komme i grundvandet, for ville helt, helt sikkert være helt nedbrudt inden det nåede så langt ned i jorden.

For 12 år siden erkendte Monsanto så, at giften åbenbart rent faktisk kunne gå i grundvandet. Men kun under sammenfald af meget specielle omstændigheder. I dag viser det sig så, at masser af grundvandsboringer er forurenet - af Roundup.

Jeg mener det er ganske oplagt, at Roundup nu må forbydes - og jeg synes det er meget, meget mærkeligt, at det ikke engang er blevet nævnt som en mulighed; det viser noget om hvilket skred der er sket i vores holdning til hvad vi kommer i jorden. Hvis det har var sket midt i 90'erne havde det ført til et ramaskrig af den anden verden. Nu taler miljøminister Karen Ellemann om at friholde et område på 25 m rundt om vandboringer?!

Og så mener jeg iøvrigt også det er oplagt, at man må køre en erstatningssag mod Monsanto, for de merudgifter samfundet udsættes for, på grund af forgiftede boringer og forurenet grundvand. De garanterede i den grad for produktets sikkerhed - så må de også hænge på regningen, når man ikke kunne regne med den garanti.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

To på flugt / Tangled - anmeldelse

Ingen kommentarer
I lørdags var jeg og ungerne til forpremiere på Disney's seneste animationsfilm, To på flugt (originaltitel Tangled) i 3D.

Filmen er på godt og ondt klassisk Disney, hvor de tager et eventyr og laver deres egen version - i dette tilfælde er det Rapunzel de har fat i. Og det er faktisk et af de klassiske eventyr jeg kender mindst, så jeg kunne ikke rigtigt blive stødt på manchetterne i forhold til hvad de har gjort med historien, for jeg kender ikke den oprindelige.

Men når jeg skriver Disney på godt og ondt, mener jeg det. For det var altså lige lovlig meget musical-agtigt for mig. Og ikke synderligt god musik - og slet ikke i den danske udgave. Jeg syntes det virkede som om der var nogle versefødder som havde fået klippet lidt mange tæer, og tilføjet nogle ligtorne.

Tilgengæld var historien og effekter ganske fine - selve hovedhistorien var selvfølgeligt noget forudsigelig, men det er vel forventeligt (og jeg ser ingen grund til at referere den her) - og jeg syntes bestemt filmen fungerede rigtigt godt i perioder. Men så begyndte de at synge igen...

Ungerne havde det vist som mig - den yngste (på 5½) havde dog ingen kritik, syntes det var en god film, men han blev noget rastløs mod slutningen (og det ved jeg for han sad oven på mig) - den syntes også det var for meget med musikken. Han sagde han ville give den 5 eller 6 stjerner, men at musikken bragte den ned på 4.

Jeg er lidt mere kritisk - i sig selv synes jeg filmen er til et 4-tal (ud af seks), men den ender på en 3'er.

Men er man til musicals og/eller Disney som Den Lille Havfrue vil man sikkert synes filmen er helt fænomenal, og så kan den kun anbefales. Og det er der vist en del mennesker der er - jeg var ihvertfald overrasket over hvor stor en del voksne der var til forevisningen. Og mange klappede ved slutningen, så de fik da vist hvad de kom efter. Det gjorde vi sådan set også - bare også lidt for meget mere.

Hvad angår alder og hvor gammel man skal være for at se To på flugt, så mener jeg ikke der er det store at være nervøs for.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Og så lidt hæder til den ældste

Ingen kommentarer
Jeg fortalte i går om min imponerethed af den yngste - og det kunne måske opfattes som om den ældste ikke imponerede mig ligeså meget. Det er på ingen måde tilfældet - han har blot haft flere år til det, og den slags kan man jo godt blive vant til.

Men jeg kan dog stadig imponeres. For eksempel fordi deres mor gav den yngste et pokemon-spil til DS til den yngste i julegave. Måske ikke helt velovervejet/informeret, i det rigtigt meget af spillet er tekst... på engelsk. Og godt nok er den yngste klog, men læse har vi ikke gjort noget for at han skulle kunne endnu - og slet ikke på engelsk.

Men heldigvis har den ældste vist syntes det kunne være ganske hyggeligt med sådan et pokemon-spil igen, og deltager derfor særdeles aktivt - ja nogen gange spiller han det faktisk solo. Men når de spiller det sammen - så er det jeg ikke kan lade være at blive imponeret over, hvor godt han on the fly kan oversætte de der engelske Pokemon-tekster til dansk. Med modulation af stemmen og det hele, når det er tale.

Jeg har selv prøvet det, da han fik sit første pokemon-spil. Og der dngang ikke var nogen storebror til at oversætte og være pædagogisk. Og ved at det bestemt ikke er nogen nem opgave, og jeg ved hvor tålmodighedskrævende det er  - og han gør det langt bedre end jeg gjorde det dengang.

Sådan noget kan jeg heldigvis stadig blive imponeret over, når jeg sådan diskret hører det på afstand.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 23. januar 2011

Min kloge dreng

Ingen kommentarer
Ja, den ældste er bestemt også klog, men her er et par eksempler fra den yngste i løbet af ugen, som jeg har grint og været imponeret over.

Først spillede han Familiespillet i Pengeby. Det er sådan en slags pædagogisk sag, vistnok udviklet af Danske Bank, som skal lære de unge om hvad penge er, og hvordan man holder hus med dem og om økonomisk ansvarlighed.

Jeg har spillet det engang med ungerne - blandt andet fordi de sagde jeg skulle, det er vist derfor det hedder Familiespillet - og det er sådan at man har en familie som kommer ud for forskellige problemer (som at vandrøret er sprunget eller bilen er i stykker) og man så skal beslutte hvad man gør ved det - tingene kan blive mere bekostelige hvis man for eksempel prøver at reparere vandrøret selv, og det ender med en større vandskade.

Og så kommer der efter hver måned en opgørelse over hvordan det går med indtægter og udgifter, og ved årets slutning er spørgsmålet hvor mange penge man har til at holde en megafest. Som jeg husker det.

Et lille spil, men meget pædagogisk altså. Og den yngste spiller det nogen gang - det er beregnet til 8-9 årige, men han er kun 5 og har lidt problemer med at man egentlig skal kunne læse. Derfor råber han på mig, for at jeg kan læse spørgsmålene op for ham (og egentlig også tage stilling til hvad der skal gøres ved det sprungne vandrør).

Og efter denne lange indledning: da vi så var kommet gennem serien af spørgsmål og kom til månedsafslutningen sagde han meget henkastet, mens han trykkede sig videre forbi månedsoversigten: Det der, det er ikke vigtigt!

Og jeg kunne ikke lade være at more mig højlydt over hvordan der blev kastet smuds på det her store pædagogiske arbejde der var lagt i spillet. Og det glæder mig at han er så carefree i forhold til det samlede resultat :)

Anyway, den næste bemærkning faldt kort efter, og den var jeg faktisk oprigtigt imponeret over, for den viser noget om opfattelse af fiktion kontra virkelighed og dramaturgisk forståelse.

Vi sad og så et eller andet på Ramasjang. Noget med en fyr som blev ved med at få fortune cookies som hvergang spåede at han var verdens mest uheldige og ildestedte mand. Eller noget i den dur. Og senere udsattes han for alle mulige uheldigheder og tegn på uheldigheder. Blandt andet mødte han en sort kat, og kort efter 2 sorte katte, for til sidste at være forfulgt af en hæl sværm af sorte katte.

Da han mødte den første sorte kat kunne jeg fornemme på den yngste at han ikke forstod hvorfor manden prøvede at undgå den. "Det er fordi man siger, at sorte katte bringer uheld," forklarede jeg.

Hvortil han kort efter svarede, uddybende: "Og i TV sker der altid det man siger!" (Oversat: han ved godt det er myter & overtro, men han ved også at man kan være ganske sikker på at det bliver brugt i tegenfilmen som værende eviggyldige sandheder.) Det syntes jeg faktisk var ret indsigtsfuldt!

Og når jeg putter ham, ligger han og taler om tal i øjeblikket. Det har han gjort noget tid, og har fuldt check på lige og ulige tal. Jeg kunne så ikke lade være at fortælle ham om, i forgårs, hvordan man altid kunne regne med at, at hvis 2 lige tal eller 2 ulige tal bliver lagt sammen, bliver resultatet et lige tal. Men hvis det er et tal af hvert slags (1 lige tal + 1 ulige tal) bliver resultatet ulige.

Og det havde han så fuldt styr på da jeg puttede ham i aftes. Det syntes jeg egentlig også var ok imponerende grebet abstrakt tænkning.

Og det fik jeg bare lidt lyst til at skrive ned/dele. :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.