Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 22. november 2008

Civilization IV

Ingen kommentarer
Herligt at have fået PC fra arbejde - kan nu spille det ordentligt :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Er Leoparddrengen i virkeligheden Lånehaj?

Ingen kommentarer
Er jo lidt involveret i MyC4 - et koncept jeg godt kan lide. En ny investor have samvittighedsskrupler over sin rente - og syntes vist også vi andre skulle have det. Er egentlig ganske glad for mit svar:
http://www.myc4.com/Portal/WebForms/Forum/DisplayForumPost.aspx?ForumPostId=5298

Dine overvejelser er nok nogle de fleste der investerer her har haft - jeg tror det er de færreste der kommer her af udelukkende profit-mæssige grunde; så tror jeg de ville finde andre steder hvor gevinst ifht risiko giver et væsentligt bedre afkast. (I øjeblikket er short selling på aktiemarkeder klart at foretrække....)

Sagt på en anden måde, jeg tror ikke der er nogen der kommer her, der som udgangspunkt ønsker at udnytte Afrika.

Når det er sagt tror jeg ikke på velgørenhed (bemærk: velgørenhed er ikke det samme som nødhjæp i min optik). I langt de fleste tilfælde ødelægger velgørenhed den lokale økonomi.

(Eksempel: hvis du forærer en t-shirt til velgørenhed, er det muligt der er en afrikaner, som kan købe den billigere end ellers - der er kun udgifter til transport, og penge til at drive den velgørende organisation, samt hvad der skal stikkes i lommen undervejs; tilgengæld er det umuligt at opretholde en lokal tøjproduktion, da de ikke kan konkurrere med de velgørende priser.)

Det er derfor jeg kan lide MyC4; her fungerer tingene på nogenlunde markedsøkonomiske vilkår; jeg har ingen idé om hvad renten på et lån ligger på i Uganda eller Rwanda - men jeg går ud fra, at hvis låntager kan få lånet billigere et andet sted, vil han gå et andet sted hen.

Jeg går så også ud fra at låntager mener det er et lån, der selvom det lyder dyrt i danske ører, er en fornuftig investering for ham - han har selv, i samarbejde med den lokale Provider, sat en max-grænse for hvad han vil betale i rente.

Og så må jeg stole på at Provider sikrer sig, at der er en rimelig chance for at lånet kan betales tilbage - altså at det rent faktisk er en fornuftig investering; igen har jeg ikke selv viden nok om Afrika til at kunne lave en fornuftig vurdering.

I virkeligheden er min bekymring snarere at renterne kan blive for små, ifht de lokale banker - og at MyC4 kunne gå hen og udkonkurrere den lokale bankverden, jvf mit eksempel med t-shirten. Jeg er derfor glad for, at MyC4 ikke bare kommer som organisation udefra, men bruger lokale til at formidle lånene - at der kun bliver stillet kapital til rådighed.

Som andre så også har været inde på i svar i din blog, hører det med til billedet at de penge man får i renter her, som regel reinvesteres - som platformen er indrettet i øjeblikket kan det ikke rigtigt betale sig andet. Så renterne kan så hjælpe andre.

Til sidst kan man så diskutere hvor høje renterne er: når man indregner skatter betalt i Afrika (som der stadig er nogen usikkerhed om vi i sidste ende kan trække fra), kursudsving, risiko for konkurs (ikke bare hos låntager, men også Lender/Provider eller for den sags skyld MyC4) hvor der ikke er statsgaranti, som der jo ellers er på stort set alt i øjeblikket (sådan virker det ihvertfald) - så synes jeg såmænd ikke den rente man kan opnå ved hele tiden at reinvestere er totalt ublu.

Så - med god samvittighed går jeg efter at få den højeste rente jeg kan på lånene her - med enkelte mulige undtagelser, hvis der er et projekt jeg virkelig har lyst til at støtte, hvor jeg så vil byde ind med lavere rente end ellers. Og så glæder mig over, at hvergang jeg investerer, vil en person få et lån en smule billigere end han elelrs ville - hvis han da overhovedet kunne få et lån.

(Husk: lånene bliver altid billigere: selvom du byder over den aktuelle gennemsnitsrente, betyder det at du skubber en anden ud, som har bedt om endnu højere rente.)

Men MyC4 er sådan indrettet, at du selv kan vælge den investeringsmetode/grad af velgørenhed du ønsker. Jeg har valgt min.

Velkommen til :)

/Waya

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Himmelsk Hummus

Ingen kommentarer
Hummus kan være noget af det kedeligste - men indimellem får man en hvor balancen mellem de forskellige smage er sublimt afstemt, og så er det en simpel hen himmelsk oplevelse. Jeg kan anbefale "Det Sunde Køkken" på H.C. Ørstedsvej - de har et par gange formået at ramme den perfekte balance... (andre gange er den bare god).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Noget andet jeg ikke forstår ved Verden

Ingen kommentarer
Hvordan kan det være trusselsvurderingen er højere for Obama end Bubber?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mars & Venus

2 kommentarer
Lidt betragtninger om hvordan jeg skriver denne blog: tror nok jeg forestiller mig jeg taler/skriver til en pige jeg vil i bukserne på - for det er som regel dér jeg har mest lyst til at formulere mig.

Så du skal nok læse dette, vidende jeg har lyst til at slikke din fisse - hvis du har problemer med den tanke (whatever køn du er), skal du nok ikke læse denne blog.

Det med hvornår man gider formulere sig minder mig så lidt om en tanke der slog mig den anden dag: at kvinder/piger ønsker sig en veninde de kan fortælle alt; hvorimod mænd/drenge leder efter en ven, de kender og forstår så godt, at de slet ikke behøver snakke.

Jeg mener, der ligger en sandhed begravet der.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kuppet i Ølkælderen

Ingen kommentarer
Har ellers besluttet mig til at jeg ikke vil skrive om arbejde eller relaterede ting her, men kan vel godt få lov at forklare bagskid med at jeg var til årets første julefrokost i går?

(Ganske udmærket, og fik fortalt både Strandvaskeren og Spytbakken, og lært dem at spille Hovedbanegård (mere herom senere) ).

Går jo så en anelse bedugget hjemad ved ½ 11 tiden om aftenen, og hvor kommer jeg forbi andre steder end krydset Studiestræde/Larsbjørnsstræde? Og kan det så - min tilstand taget i betragtning - betragtes som underligt, at jeg kort efter står på Floss med to guldøl til 30 kr i hånden? (Tror egentligt slet ikke der var Happy Hour, for det er ikke længere til at finde ud af - men Peter gav vist til mig som i gamle dage).

Og dér er jo så (igen, stadigvæk) en af de piger jeg virkelig ønskede i de unge dage - har set hende derinde før på et af disse sporadiske besøg - og hun er godtnok blevet gammel. Det er vi jo alle, men det virker nok stærkere med hende, fordi hun var yngre end mig dengang; iøvrigt var hun også lidt leopardet.

Anyway, der sker ikke det store, så besluter mig til at se ned i Undergrunden derinde. Jeg mener bestemt jeg har været dernede før - synes der plejede at være et par forkølede franske spilleautomater, og et par fulde unge, ditto forkølede. Nu kommer jeg ned ad vindeltrappen, og til en kæmpe Lounge, hvor Helge Adam Møller ville kunne spille golf i en våd drøm.

Fucking stort og fyldt med goths omkring de 20 - føles som et sted der befinder sig på grænsen mellem Subway og Underworld. Danser lidt mellem et par pool-borde, og folk kigger sultent på mig, eller som om jeg er idiot (det sidste er der ikke noget nyt i).

(Det mest utrolige er nok, at man ikke får noget indtryk af hvor mange der befinder sig dernede, når man er ovenpå - bor de der? - og det er ikke en joke, har selv mere eller mindre boet på Floss.)

Fortrækker så efter et par numre - men kan ikke rigtig komme mig ovser stedets størrelse - jeg ved nu hvor de rigtige 69'ere gik hen, NV er kun et skalkeskjul. Og jeg er sikker på de plotter en magtovertagelse - det varer ikke længe, så skal vi alle gå i sort.

Så det skal nok blive interessant. Tror jeg må derhen/ned igen - må finde ud af om det hele blot var en drøm - eller et mareridt.

('Cause in my dreams
it's always there
the evil face that twists my mind and brings me to despair
- Iron Maiden, The Number of the Beast)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvad er det for en Verden...

Ingen kommentarer
...vi har skabt?

Sidder med bagskid og skulle egentligt skrive om noget helt andet.

Hører så ud af ørekrogen børnereklame (tak Brian M.!) på TV2 om et eller andet (Barbie eller noget i den stil) sted på nettet "...man kan surfe sikkert - men husk at spør' Mor og Far om lov før du går online!" med fucking barne/pigestemme.

Jeg får knopper!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 20. november 2008

Ny tlfbog

Ingen kommentarer
Der er kommet ny Fagbog fra TDC (tænk at de stadig gider bruge penge på at trykke & distribuere dem!).

Men så kan man da i oversigten se ting som det her:
Intimbarbering; se Måtte-service

(Ok, det passer så ikke helt - men den er da meget god...)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.