Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 8. februar 2011, kl. 01.18

Google: Hvad er Shakiras efternavn

Jeg kan se, at rigtigt mange har googlet varianter af dette spørgsmål det seneste døgn - først tænkte jeg det var en quiz - og man kan da også finde, sammen med en masse andre spørgsmål, finde svar om Shakira her. Altså blandt andet hvad hendes efternavn er, Shakira Isabel Mebarak Ripoll.

Men det slog mig så - var det nu en quiz, eller var der nogen der havde sat hendes Mebarak i forbindelse med Ægyptens Hosni Mubarak - og det er det rygte som skaber trafikken?

Well, jeg tvivler på der er nogen forbindelse - Mebarak har hun fra sin far, William Mebarak Chadid, som er af blandet Libanesisk/Spansk/Italiensk herkomst.

Og jeg forestiller mig, at Mubarak/Mebarak (مبارك) ikke nødvendigvis er et specielt sjældent arabisk navn - så at trække en linie mellem en libanesisk forfader til Shakira til Ægyptens afgående diktator lyder umiddelbart lidt langt ude.

Men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Shakira forvalter så sine gener bedre, efter min mening. (Iøvrigt stammer Barack Obamas fornavn ifølge Wikipedia-linket fra samme rod - som på arabisk betyder den velsignede.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: