Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 9. februar 2011, kl. 12.24

Lost i Lost

Langt de fleste kender jo nok serien Lost, så i virkeligheden er dette indlæg nok lidt overflødigt. Men jeg må lige have luft for lidt begejstring. For på grund af mit spartanske udvalg af TV-stationer er den ny for mig.

Men jeg havde jo hørt nogle omtale den positivt - nok til at den dæmrede nok i baghovedet til mig, da jeg skulle finde julegaver i år, til at jeg købte første sæson til min eks. Med den lumske bagtanke, at jeg jo selv kunne låne den efterfølgende. (Men jag var nu ikke kun lumsk - jeg havde også en klar formodning om at den ville være noget for hende.)

Nå, men da jeg så for et par dage siden var 'sitter for ungerne hos hende, og jeg kunne se den stadig stod urørt - blev jeg utålmodig og bange for at den aldrig skulle blive set. Og jeg var jo nysgerrig. Så jeg lånte den lige med, den første sæson.

Og så har jeg ellers på 2 døgn set 9 afsnit... de er da også ret korte. Og jeg er ganske solgt på historien - som i den grad trækker på meget af det gode og arketypiske i litteraturen. Jeg mener ihvertfald at have genkendt - eller ihvertfald fornemme at genkende - Jules Vernes Den Hemmelighedsfulde Ø, H.G. Wells' The Island of Dr Moreau og ikke mindst Shakespeares The Tempest (Stormen). Og der er sikkert meget andet, som jeg eneten ikke har læst, eller ikke lige tænkt på. (Lord of the Flies er for banal at køre ind over, og Watership Down refereres der til, men det er meget begrænset hvad den kan overlappe.)

Men det jeg næsten bliver mest begejstret for er fortælleteknikken - som i den grad, sammen med dele af historien, giver mig mindelser om Dan Simmons Hyperion (første bind, altså) - og jeg er spændt på hvor længe de kan fortsætte serien i dens nuværende form, for det står samtidigt klart at den må ændre karakter (endnu mere) henad vejen.

Men i det hele taget må jeg sige, at Dan Simmons er den jeg kommer til at tænke mest på, når jeg ser historien - på grund af Hyperion, som nævnt, men også fordi jeg først og fremmest kender til The Tempest fra hans Illium og Olympos værker.

Og så er det jo ikke fordi det er så litterært og kedeligt, som det måske kunne komme til at lyde ud fra det her. Starten af serien må være noget af det mest adrenalinfremkaldende jeg længe har set. Og det er da også J.J. Abrams, som jeg før har været ganske glad for med Alias, som står bag.

Så - udfra hvad jeg indtil videre har set, kan jeg kun anbefale den serie, til de af mine læsere som endnu ikke måttet have set den. Jeg har med vilje ladet være med at fortælle noget om handlingen, for det vil uvægerligt føre til spoilers, og det er synd. Lad mig blot sige det handler om nogen der er styrtet ned med et fly - så er der vist ikke røbet for meget.

Og for de der har set serien.... så kunne det da være, at de fik lyst til at læse noget af det jeg henviser til. Hyperion-bøgerne er altså fantastiske!

(Jeg har dog enkelte brok ting over serien - når man som jeg har set rigtigt mange serier fra HBO eller Showtime, hvor der ikke er reklamer - så virker det så forbandet irriterende, når der kommer reklamehuller. Og så fatter jeg stadig ikke at de skulle have så svært ved at finde vand... for helvede, det er en tropisk (eller subtropisk?) ø, det regner, og der er bjerge?! Der må være tonsvis af bække...)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

8 kommentarer:

M sagde ...

Jaaaaaaaaaaaaaaaa Lost Lost Lost! Prægtig serie! Og de første par sæsoner er absolut forrygende! Gid jeg var dig, der skulle se alle afsnittene for første gang! Og dét dér med at de ikke liiige finder vand med det første, det skal du ikke studse så meget over...for så får du dæleme mange småting at tænke over undervejs;o)

Leoparddrengen sagde ...

Du er såmænd også en af dem jeg tænker på, når jeg siger jeg havde hørt den positivt omtalt - ihvertfald tog jeg dine skriverier om at du ikke gjorde andet end at se den for et lille års tid siden, som om det da vist var en fængende serie...

Nu har jeg set 11 afsnit (stakkels Charlie døde - for en tid), og jeg synes altså stadig det med vandet er det eneste jeg rigtigt er studset over.

Altså, så er der alt det andet mærkelige - men det er jo meningen det skal være mærkeligt, så det er fint nok. Men vandet - det var underligt.

M sagde ...

Jeg er spændt på hvad du siger til de sidste sæsoner...For de er da...øhhem...helt særlige! Eller måske de var det, fordi jeg så dem på nettet i dårlig opløsning og med kinesiske undertekster.

Men synes du ikke der er nogle herlige karakterer med? Jeg var vild med Hurley og Sawyer!
Nå, men altså god fornøjelse til dig:o)

Leoparddrengen sagde ...

De sidste sæsoner må komme som de kommer - nu har jeg foreløbig kun første sæson.

Men jo mange gode karakterer - du nævner selv Hurley, han er fin - men jeg mangler stadig at få hans første baggrund.

Ellers vil jeg også fremhæve koreanerne og ikke mindst Locke - jeg tror indtil videre han er min favorit. Og Sayid er også en karakter man nok ikke havde ventet at finde...

M sagde ...

Locke er nemlig den rareste mand! Tænker om hans navn er tilfældigt eller om man skal skænke filosoffen John Locke en tanke?

Leoparddrengen sagde ...

Det skal jeg ikke kunne afvise - det forekommer mig at der er mange henvisninger til rundt omkring.

Og J.J. Abrams har ihvertfald før sendt referencer tilbage i tiden - som i Alias, der har den fiktive Rambaldi som central (off-screen) figur; og han er sådan en pudsig sammenblanding af Leonardo da Vinci og Nostradamus.

Leoparddrengen sagde ...

Okay, nu har jeg lige set "Hurleys afsnit" (ihvertfald hans første), nr 18. Og er nu all in på Hurley. Og ikke mindst tallene 4 8 15 16 23 & 42 (ja, jeg tør godt!).

Naturligvis er 42 med - og naturligvis, når jeg googler dem, kan jeg se at Lost åbenbart har sin egen Rambaldi, nemlig Valenzetti. Og fortæl mig intet om ham, jeg vil ikke have spoilers.

4 8 15 16 23 42 - mwahahhhaahahaha!

Leoparddrengen sagde ...

@M

Det slog mig iøvrigt mens jeg så slutningen af 3. sæson... det er da en lidt heftig serie at ligge og se mens man er højgravid?!