Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 3. februar 2011, kl. 12.52

Kunsten at læse indenad

Birthe Rønn Hornbech har ofte langet ud efter journalister i Danmark for ikke at være i stand til at læse indenad - og det kan hun såmænd have ret i i en mængde tilfælde, men sjældent de gange hvor hun har hidset sig op over dem.

Nu kunne en del dog pege på, at hun selv har gevaldige problemer med at læse indenad, i en grad så der vil nærmest skal nedsættes en specialklasse til hende - som kan hjælpe hende med at stave sig i gennem den undersøgelse hendes embedsmænd har fået udfærdiget, om de skandaløse, konventionsstridige afslag på ansøgninger om statsborgerskab som jeg før har skrevet om, og Information heldigvis stadig graver i.

Der skulle vel nok kunne skaffes
plads til Birthe i læsegruppen?
Hun har nemlig været indkaldt til samråd om sagen i Infødsretsudvalget til idag, og i mandags modtog hun undersøgelsen. Hun har så meddelt, at hun ikke mente hun var i stand til at svare på noget som helst i dag, hvorfor formanden for udvalget, de Konservatives gruppeformand Tom Behnke, har foreslået udvalget at det bliver udsat.

Men da Johanne Schmidt-Nielsen prøvede at få en tidsramme fra ministeren på, hvornår hun så ville være i stand til at svare på spørgsmål - kunne hun ikke få noget som helst svar; ministeren anede virkelig ikke om hun kunne svare om en uge, om to uger eller om hvornår hun ved noget om noget.

Derfor insisterede oppositionen på at fastholde samrådet i dag - men nu har VKO-flertallet i udvalget besluttet at det skal udsættes, foreløbig til onsdag i næste uge.

Så skal det jo blive spændende at se, om Integrationsministeren til den tid har fået stavet sig igennem hendes embedsmænds undersøgelse, og stolt kan fremlægge indholdet for udvalget - eller om hun kræver længere tid, med indkaldelse af støttepædagoger.

En enklere løsning kunne selvfølgeligt være, at fremlægge selve undersøgelsen - men den egner sig ikke til at komme til offentlighedens kendskab, har ministeren tidligere udtalt - den er kun lavet for hende.

Jeg må tilstå, at jeg står noget undrende - nærmest måbende - på sidelinien. Men det sygeste ved den sag er næsten, at det kun er Information som gider behandle den.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: