Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 3. februar 2010, kl. 12.06

Som Bengt Burg sagde

i sit tidligere ægteskab, når han var liderlig inden sengetid: "Nu skal jeg i den grad tage Stilling!"

Der kører i øjeblikket en kampagne for at man skal tage stilling til om man vil være organdonor som Zulu står bag. Og det kan jeg da kun støtte op om, at jeg synes er en god idé hvis man gør.

Eller tager sig sammen til. Selv havde jeg da modtaget flere af de her blanketter, og havde da tit tænkt at - ja, tag hvad I vil - hvis de altså dur til noget endnu. Men det der med at få udfyldt den og proppet i en brevsprække lykkedes altså først for et par år siden. Så blev jeg tilgengæld ret glad for at jeg havde fået det gjort, og meldte mig siden som bloddonor også.

Men man behøver jo altså faktisk ikke udfylde sådan en håndudfyldt blanket - man kan også gøre det ganske enkelt på nettet. Når det er uden signatur modtager du et brev om din tilmedling, så du har en chance for at melde fra (hvis nu det er nogen andre som tilmelder dig).

Ligemeget om du vil doneres eller ej er det en god idé at give besked. Jeg fortalte for eksempel min mor om min beslutning efterfølgende, hvor jeg så fik at vide, at hun absolut ikke ville doneres (ikke at hun ikke vil respektere mit ønske, men sådan havde hun det altså). Hvilket overraskede mig, så det var meget godt vi havde den snak - ellers havde jeg gået ud fra som en selvfølge at det ville hun gerne. Og så havde det jo sådan set have været meget smart hvis hun havde udfyldt sådan en ting.

(Og hvis man har noget med, at man da gerne vil give en nyre væk, men absolut ikke hjerte eller tyndtarm, er det altså også muligt at specificere det!)

Så hermed er opfordringen givet videre - det er kun et enkelt klik, og en simpel blanket.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Erna sagde ...

Det vigtigste er at tage stilling...Det andet er som at være sofavælger. Det er dovent og uansvarligt.

Et tabt liv kan rede op til 5 andre!

Mor støtter op om opfordringen, men igen, jeg er kun en smule subjektiv :)

Leoparddrengen sagde ...

Du har da en abonnementsordning, ikke? ;)