Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 6. februar 2010, kl. 23.22

Så har man set det med

Det er jo langtfra nogen nyhed, at udenlandske kvinder, som er blevet tvunget til at gå fra deres ægtefælle på grund af vold eller anden mishandling bliver udvist fra Danmark.

Det har der været mange tragiske eksempler på. Således også kurdiske Hicaz Belek. Men pludselig lader det til, at det er blevet for meget. Opposition* og medier samler sig om denne sag (som da ved gud også er langt ude - det er bare kun en blandt mange, og ingen nyhed) - og mest opsigtsvækkende er Peter Skaarup, DF, også blevet berørt af sagen - og vil have undersøgt hvor mange der rammes på samme måde som Hicas Belek. Han konstaterer dog også at det lader til loven er blevet fulgt - og det er jo sandt nok - så der gives vist ikke mere håb til Hicaz af den grund, men han vil muligvis være med på at se på en lovændring for fremtiden.

Det er trods alt sjældent man hører den slags toner fra det parti - lad os endelig få mere af den slags. Og lad det også helst følges op af mindre stram lovgivning, tak.

* Undtaget Henrik Dam Kristensen, som tilsyneladende synes det var helt fint - ihvertfald til Peter Skaarup udtalte sig.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det var dog en skrækkelig og helt urimelig sag. Hvis manden bliver dømt og derefter sendt ud af landet, så skulle der vel ikke være noget problem med at lade hende blive i landet. Som det er lige nu, så er hun tilsyneladende ikke i sikkerhed hverken i Danmark eller Kurdistan.

Leoparddrengen sagde ...

Manden er dømt - 40 dages fængsel. Men det er sagen uvedkommende, da det kun var hendes ægteskab med ham, som gav hende tilhørsforhold til Danmark, sådan som loven er skruet sammen. Som sagt er det ikke en enestående sag, der har skam været en del eksempler de sidste år.

(Og det fremgår ikke tydeligt, men jeg tror ikke manden kan sendes ud, mit indtryk er han er dansk statsborger. Under alle omstændigheder vil 40 dages fængsel sjældent kunne medføre udvisning, hvis han er vokset op i Danmark.)

Anonym sagde ...

Hvis manden er dansk statsborger, så forstår jeg slet ikke hvorfor kvinden ikke har opnået familie sammenføring. De har børn sammen og hun er tydeligvis ældre en 25 år. Hmmm. Jeg synes altid der er elementer af den slags historier der ikke bliver fortalt i pressen.

Leoparddrengen sagde ...

Jeg skal lige understrege, at jeg ikke ved om han er dansk statsborger.

Men jeg ved ikke helt hvad du mener med "familiesammenføring" - det dækker som regel over, at man prøver at få sin familie til landet, og det har der jo ikke været tale om her.

Jeg tror du tænker på (midlertidig) opholdstilladelse - men det har hun jo også fået. Altså sålænge hun var gift med voldsmanden.

Permanent opholdstilladelse og statsborgerskab er ikke sådan bare at få i vore dage - selv ikke hvis man har børn i Danmark, og har boet her en del år.