Leoparddrengens
Public Key

søndag den 31. januar 2010, kl. 21.51

Klassisk Fogh


Husker I Plamegate? Hvor en CIA-agents hemmelige cover bevidst blev lækket, som hævn mod hendes mands åbenmundethed omkring falske "beviser" i optakten til Irak-krigen?

Hvis ikke, er det et godt tidspunkt lige at genopfriske den - for den var et af de tydeligste symptomer på Bush-regeringens magtfuldkommenhed. Og endte op med en fængselsdom til Lewis Libby - ikke fordi han havde lækket noget, men på grund af mened i undersøgelsen. (Libby's dom blev senere omstødt af Bush, så han ikke skulle i fængsel, men heller ikke blev egentligt benådet.)

Den egentlige bagmand for lækken, er alle vist enige om, var Karl Rove - Bush's spindoctor som gav ham to valgsejre ved de mest nedrige kampagner USA endnu har set. Turdblossom (kokageblomst) som Bush yndede at kalde ham. Han endte med at måtte blive gået af en meget hårdt presset Bush.

Der er både ligheder og forskelligheder til den kørende Jacob Winther-historie. Den største forskel er nok motivet: hvor det i Plamegate var rendyrket hævn, er der i denne sag nok snarere tale om politisk opportunisme, spin som  går langt over stregen, i det den prøver at skabe en gunstig virkelighed.

Gunstig for regeringen, altså. I følge forsvaret bestemt ikke gunstig for folkene på jorden i Irak. Ligesom lækken af Valerie Plame's cover bestemt ikke var gunstig for hendes virke for CIA.

Lighedspunkterne er mange - først og fremmest naturligvis, at vi har at gøre med en spindoktor som ikke skyr nogen midler. Men også magtfuldkommenheden - og det er her overskriften kommer ind i billedet. For hvor meget jeg ikke respekterer Lars Løkke, mener jeg ikke at hans regering besidder den samme stemning af magtfuldkommenhed (og det er positivt) som hans forgængers.

Jeg mener simpelthen den historie er ærketypisk for Fogh-regeringen, som på utroligt mange punkter minder om Bush-administrationen, ikke mindst i sin håndtering af medierne, og jeg er sikker på der ligger mange flere lignende sager og gemmer sig. Og en af grundende til at de dukker frem nu, er netop at "far" Fogh har været væk længe nok til at disciplinen begynder at falme. Og nogle journalister ikke længere lader sig kue - men altså ikke alle.

For at undgå injuriesager skal jeg selvfølgelig lige specificere, at dette er tanker jeg gør mig, angående hvis påstandende om lækken er sande.... :rolleyes

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: