Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 16. januar 2010, kl. 17.31

En uhyggelig svær sag

Jeg vil ønske al mulig visdom til den dommer, der kommer til at skulle tage sig af sagen om den 15-årige skoleknivstikker.

For den virker da som utrolig svær at finde en afgørelse på, der kan forekomme rimelig.

Pigen er efter eget udsagn blevet mobbet af offeret for overfaldet gennem længere tid. Og har adskillige gange - mindst 10 fortæller hun - klaget sin nød til forskellige lærere i klassen. Uden at det har ført til noget.

Hvis hendes forklaring er sand - og det virker det ikke umiddelbart som om der er grund til at tvivle på - kan jeg udmærket sætte mig ind i hendes desperation. Jeg har selv prøvet mobning i skolen; min natur er så at reagere på en helt anden måde - en mere selvdestruktiv måde, som ikke nødvendigvis er psykisk sundere.

Så min umiddelbare tanke ville være at overveje straffrihed til hende. Ligesom det er sket i enkelte mordsager, hvor morderen gennem længere tid er har frygtet offeret og levet i et terroriseret liv. Det sker meget sjældent at dommerne kommer frem til det, men det sker.

Men det vil jo også være forbandet farligt - for vil det så ende i en situation, hvor eventuelle små-drillerier kan ende i knivstikkeri på skolerne, fordi eleverne forstår det som et carte blanche til at forsvare sig med kniv? Det skal jo også med i overvejelserne.

Og så tvivler jeg i øvrigt på at straffrihed kan opnås, da pigen jo har haft mange andre muligheder. Hun har ganske vist ikke selv kunne se dem - hvilket jeg fuldtud kan sætte mig ind i - men de var der.

Så hun bliver jo nok dømt, og nok ikke med en bagatel, da det var planlagt. Stakkels pige.

Det er virkelig en sag, hvor jeg synes det havde været rigtig, rigtig fint hvis den kriminelle lavalder var et år højere. Hvilket jo så sætter den foreslåede sænkning til 14 år i fornyet perspektiv.

(Og så håber jeg i øvrigt, at den skole gør meget ud af at finde tilbunds i hvad der er gået galt - og kigger meget på sig selv i den forbindelse.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: