Leoparddrengens
Public Key

mandag den 11. januar 2010, kl. 22.52

Forsvar for et rigtigt dumt svin

Nej, jeg bryder mig bestemt ikke om Kaj Vilhelmsen, Radio Holger eller al deres væsen. Og jeg tror og går ud fra at det ville være gensidigt, hvis manden iøvrigt kendte til min eksistens.

Men nu hvor han igen er blevet dømt for racisme, altså ovetrædelse af straffelovens §266b, og jeg læser hvad han er dømt for, bliver jeg forundret og bekymret.

For, ifølge dr.dk, er det to udtalelser:
Vort land er forvandlet til den tredje verdens affaldsplads, og Vi ønsker ikke noget bastardsamfund, hvor tilfældige fremmede kalder sig danskere.

Stupidt ja, afstumpet ja, forkvaklet, ja. Det er en masse ting - men efter min mening ikke racistisk, ifølge 266b, idet det ikke omhandler en bestemt etnicitet/nationalitet, udover stort set alt ikke dansk, eller i hvert fald alt fra u-landene.

I forvejen synes jeg 266b er problematisk - jeg kan tildels godt forstå den er der, men så den i virkeligheden hellere sløjfet. Så ytringsfrihed kunne blive et rent spørgsmål om moral, og ikke om jura. Men når nu den er der, synes jeg det er ret tvivlsomt hvis domstolene begynder at gøre tolkningen bredere og bredere.

Ikke fordi jeg regner med at jeg eller ligesindede vil komme i konflikt med den, selv i udviddet tolkning. Men fordi det er et potentielt meget større problem for ytringsfriheden en latterlig snak om selvcensur. Som vi da vel forhåbentlig alle praktiserer konstant - eller skal vi partout være en befolkning med tvangs-Tourettesyndrom?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: