Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 14. januar 2010, kl. 21.10

Jamen, lad os da få nedlagt det sundhedsvæsenDet lader ihvertfald til at være idéen hos vores højtelskede regering. Lidt tankevækkende, at netop som USA er ved at rent faktisk at få en form for landsdækkende sundhedssystem, kører vi vores i sænk.

Jeg fatter simpelthen ikke hvad det lige er der foregår i øjeblikket - bortset fra at det ikke er mærkeligt det går galt. Og at det ikke er mærkeligt at der ikke bliver gjort noget ved det.

For hele systemet er bygget op, så enhver kan fralægge sig ansvaret - og det er vel også en af pointerne.

Afdelingerne får et budget de skal overholde. Hvis de producerer for lidt er det galt, så bliver de fyret. Og hvis de producerer for meget er det også galt, og så bliver de også fyret.

Hospitalerne får et budget de skal overholde, og fortæller afdelingerne hvad de får af penge. Hvis hospitalet producerer for lidt er det galt, og så fyrer de på afdelingerne, og hvis de producerer for meget er det også galt, og så fyrer de på afdelingerne.

Regionerne får et budget som de skal overholde, og fortæller hospitalerne hvad de får af penge. Hvis regionen producerer for lidt er det galt, og så skald der fyres på hospitalerne. Og hvis de producerer for meget er det også galt, og så skal der også fyres på hospitalerne.

Regeringen sidder i toppen af kransekagen, og er de eneste som kan inddrive penge, og uddele dem. Men de kan ikke hente flere penge, får der er skattestop - men det har ikke forhindret dem i at sige til regionerne at der skal laves mere, bedre og hurtigere.

Og når det går galt ryger aben nedaf i systemet, og ganske vist også op af igen (for der er jo ikke penge nok). Og mens aben ryger op og ned bliver sygeplejersker og læger fyret på hospitalerne. Som ellers lider af mangel på samme.

Og Helsingør hospital meddelte til aften, at de kommer til at fyre folk - fordi deres budget er overskredet væsentligt; der er brugt for mange penge på vikarer. Den tager vi lige igen: de fyrer fastansatte, fordi der bruges for mange penge på vikarer.

Det egentlige problem er jo, at det grundliggende er en syg konstruktion med regioner som ikke kan udskrive skatter. Ansvaret for driften af hospitalerne må ligge samme sted, hvor ansvaret for fremskaffelsen af penge foregår. Om det skal være i amter, regioner eller stat skal jeg ikke gøre mig klog på. Men det går ikke at en part kan love guld og grønne skove, uden at have ansvaret for at pengene er der.

Men det bliver jo næppe lavet om under den nuværende regering. Den ansvarlige for hele konstruktionen blev jo siden Finansminister og derefter Statsminister.

Måske man skulle overveje at flytte til USA?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Erna sagde ...

En lidt skræmmende tanke, der også strejfede mig igår... Måske skulle man flytte til USA.

Det sjove er, i 94, da vores opholdsstatus i DK stadig ikke var behandlet færdigt, overvejede min far at flytte til USA, hvor en sygeplejerske på Riget sagde "Hvis du vil slå din datter ihjel, gør det endelig"...

Det er en mærkelig udvikling der er sket.. Forbander bare mig selv over at have sådan en sygdom, at jeg aldrig kan gøre brug af privathospitalerne. Og min stuegang igår? - Blev en ekstra pille kl 20...

Det er sørgeligt at gå fra nr. 1 til nr. sjok.

Steen AA sagde ...

Meget klar og intelligent analyse.

Leoparddrengen sagde ...

@Erna

Sjok er nok så meget sagt. Jeg vil trods alt hellere være på et dansk hospital end på et haitiansk i øjeblikket... (sorry for morbid humor, Haiti! Jeg betaler aflad her.)


@Steen AA

Tak. Ville bare ønske det ikke var rigtigt.