Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 13. januar 2010, kl. 14.46

Ultimativ pædagogikJeg var lige i Netto. Hvor jeg blandt deres spot-varer fik øje på en underlig dingenot som hed TimeMachine. Jeg læste hvad der stod på pakken, og det er åbenbart en eller anden form for timer. Men jeg blev mildest talt imponeret over det pædagogiske indhold, jeg har sakset lidt af det herunder så I også kan se hvad der er hot indenfor pædagogikken i hjemmene nu. Fremhævelser er mine.

Timemachine er den førende løsning til begrænsning af den mængde tid, dine børn bruger på spillekonsoller og se fjernsyn.
Begrænser den mængde tid, som børn bruger på at spille på spillekonsoller eller se fjernsyn.
Giver et kontrol tidspunkt til at stoppe spil.
Giver en fornyelig belønning, der kan bruges til opmuntring til god opførsel.
Giver en metode til at dele ved spil eller fjernsyn.
Formålet med Timemachine:
Timemachine giver forældre en enkel og praktisk metode til overvågning af, hvor meget tid deres børn bruger foran fjernsynet. Mange undersøgelser har vist, at for meget fjernsyn er skadeligt for børnene. Selv uddannelsesspil og - programmer kan reducere børns evne til at tænke og lære selv, hvis det ikke begrænses.
Hvordan kan Timemachine hjælpe: Nemt - Ved at give børnene poletter til et bestemt stykke tid om dagen, kan forældrene fastsætte en bestemt grænse for, hvor meget fjernsyn deres børn må se om dagen.
Desuden gør poletterne børnene i stand til at styre deres egen tid, så forældrene ikke længere behøver at være "tiden er gået"-politi.
Hver polet giver 30 min spil eller fjernsyn. Yderligere poletter kan gives til børnene, når de gør noget godt.
Når børnene har forstået deres tv-begrænsning, kan forældrene opmuntre til andre aktiviteter. Det er det ultimative formål med Timemachine - at det skal være en positiv oplevelse for både børn og forældre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

5 kommentarer:

Louise Kristensen sagde ...

Wow, sådan en burde ALLE have. Selv dem uden børn - de kan så bruge den på sig selv! F.eks. dem med oversprings-tvangshandlinger. Som undertegnede.

Leoparddrengen sagde ...

Jomen, tror du ikke man ville komme til at belønne sig selv med en ekstra polet i tide & utide? Det tror jeg ihvertfald jeg ville.

Faktisk - hvis jeg overfører erfaringer fra alkohol og tobak og andet hvor man kan have tendens til at belønne sig selv - tror jeg let jeg ville kunne komme til at se mere tv. For hvis man har fortjent en times ekstra TV skal det jo også udnyttes! Ellers er man jo et skarn...

(Og tænk i øvrigt på hvor slemt det ville være, hvis tiden randt ud lige midt i for eksempel et Rome-afsnit!)

Erna sagde ...

Men jeg forstår ikke...
Bliver den så brugt på at begrænse tid for børnene foran fjernsynet og spil?


;)

Leoparddrengen sagde ...

Øh, jeg forstår ikke helt - var det en joke, for så fatter jeg den ikke? (Er det noget med det medicin de fylder dig med, det på 13ende?)

Men, altså, ja - formålet skulle være at begrænse tid foran skærmen. Men jeg har ikke investeret i sådan en! (For helvede, hvis de ikke er foran en skærm kræver de jo at jeg underholder dem på anden vis... ;) )

Erna sagde ...

Det var en joke ;)

Jeg skulle bare være sikker på om jeg havde forstået, hvad den blev brugt til.
De nævner jo kun sådan ca 12 gange, hvad den skal bruges til ;)
Skader jo aldrig at være sikker.

Det kan godt være, det er kaninkuren, der kicker ind i hjernen også.

Jeg syntes det var sjovt. Og kunne liiige se alle de smarte nybagte forældre bruge sådan en.

Jeg kan godt forstå at du smider dem foran tossekassen, jeg blev også smidt foran, og se mig.. Jeg har det fint...Bortset fra et par nyre og tiks i ny og næ.