Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 10. december 2009, kl. 09.11

Kneppekortet

Københavns Kommunes initiativ for at afholde gæster på Klimatopmødet fra at gå til prostituerede, faldt jo lidt til jorden da sexarbejderne begyndte at ville forære sex væk til gæsterne. Men nu har kommunen fundet på et modtræk.

På Københavns Rådhus taler jeg med talskvinden for overborgmesteren, Mathilde Harms:

LD: Jeg forstår I kommer med et nyt udspil, for at forhindre topmødedeltagerne at gå til de prostituerede, hvad går det ud på?
MH: Til at starte med må vi indrømme, at vi jo greb tingene helt forkert an i første omgang. Vi forsøgte at kommunikere med deltagerne, istedet for at bruge det som er vores styrke. Hvilket er bureaukrati og indviklede regler.
LD: Og hvordan skal det så hjælpe jer?
MH: Jo, sexarbejderne tror jo de har været smarte. Men faktisk bevæger de sig lige ind på et af de områder, hvor vi er stærkest: nemlig at gøre ting som er enkle og tilgængelige fuldstændig kropumulige.
LD: Og hvordan skal det mere konkret forstås?
MH: Nu bliver jeg nødt til at blive lidt teknisk. Oprindeligt havde vi jo kun lavet ét postkort som advarede mod købesex, i en dejlig grøn farve. Det vil de prostituerede nu give gratis sex, hvis man afleverer. Og der er det så vi siger, ja det er da også i orden, men det skal reguleres!
LD: Hvordan det?
MH: Jo, for det første laver vi en mængde flere kort, med samme ordlyd men forskellige farver. Du kender allerede systemet fra S-Toget, de forskellige typer kort giver så adgang til forskellige antal zoner, her er det bare erogene zoner!
LD: ??
MH: Jo, altså, hvis du har det oprindelige grønne kort giver det kun adgang til 2 zoner. Hvis du for eksempel starter berøring omkring venstre bryst, kan du så kun have adgang til en anden zone, som ligger umiddelbart op af. F. eks højre balde.
LD: Venstre bryst og højre balde ligger da ikke lige op ad hinanden?
MH: Nu er zonekortet jo ikke anatomiskkorrekt. [MH starter en projektor, og fremviser et meget rodet kort, med forskellige kropsdele skrevet hulter til bulter.]
LD: Det er jo ikke til at finde ud af?
MH: Nej, vel? Men det var ligesom også pointen. Vi eksperimenterede med forskellige andre muligheder, for eksempel et kort over Europa, men som en fra Teknisk Forvaltning fremhævede, så ville alle jo alligevel bare starte i Grækenland.
LD: Hvordan så med mandlige prostituerede?
MH: Vi gør skam ikke forskel. Hvis du kigger nærmere på kortet vil du se, at det både indeholder specifikke mandlige og kvindelige zoner, og 2 af hver del. Det er jo ikke kun berøring af sexarbejderen der skal kontrolleres, det er også kundens. Hvis en topmødegæst for eksempel kommer ind og vil modtage oralsex skal det jo også tælles med.
LD: Og hvad så med de ting som egentlig ikke har noget med zonerne at gøre? At blive bundet for eksempel?
MH: Hvis du kigger rundt i periferien vil du finde det meste der, forskellige typer bdsm, toiletsex og så videre. Og så har vi en zone, Andet, men den sexolog vi har haft som konsulent siger vi dækker det meste.
LD: Er det her overhovedet praktisk gennemførligt?
MH: Nej! Og det er det smukke ved det - kortet er indrettet sådan, at det er stort set umuligt at gennemføre noget uden kort til alle zoner. Et gråt kort.
LD: Men vil alle så ikke bare møde op med et gråt kort?
[MH får et glimt i øjet, noget siger mig at denne del er hendes egen personlige idé]
MH: Nej, for de grå kort forærer vi ikke bare væk. De kan kun købes på Rådhuset og der hvor man iøvrigt kan købe busbilletter. De koster € 120.
LD: Aha, smart.
MH: Så kan man iøvrigt med tillægsbillet få sin cykel med!
LD: Cykel? Hvad i alverden skal man med en cykel hos en prostitueret?
MH: Det var DSBs forslag - vi har brugt dem som sparring til idéer. Og det er jo et Klimatopmøde...
LD: Men hvordan vil I overhovedet kontrollere det her bliver overholdt?
MH: I første omgang har vi skrevet et cirkulære, som giver P-vagterne beføjelser til at holde øje og kontrollere, og det er de glade for, de vil gerne have flere opgaver. Så hvis nogen er uden gyldigt Kneppekort  eller i en forkert zone, falder der en afgift på kr 510. Både til kunden og til den prostituerede.
LD: Kneppekort?
MH: Ja, vi kan jo godt regne ud, det er det det vil komme til at hedde i folkemunde. Og så ville vi vise vi er lidt hippe og ikke spor forstokkede, og selv kalde det det.
LD: Javel. Men tror I virkelig parkeringsvagterne vil have mulighed for at opdage noget?
MH: Måske ikke - måske vil vi med tiden gå over til at bruge folk i civil til at holde øje - det var også et forslag fra DSB. Men det er egentlig ikke så vigtigt.
LD: Nej?
MH: Nej, det vigtige er, hvis vi kan skræmme gæsterne fra at bruge de prostituerede. Hvis de tror der er mulighed for at de kommer hjem til konen med en kommunal kneppeafgift, a fuck fee, og et billede som beviser overtrædelsen, så vil de nok tænke sig om to gange. Så er det egentligt ligegyldigt om de reelt kan blive taget eller ej.
LD: Og sexarbejderne?
MH: Ja, det er jo for deres skyld vi gør det! Jeg er sikker på de bliver glade for initiativet!
LD: Det skal blive interessant at se hvordan det udvikler sig!
MH: Meget! Hav et godt topmøde ikke?
LD: Øh, i lige måde...!


Se i øvrigt også denne opfølgende berigtigelse for vigtig information!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: