Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 22. april 2010, kl. 17.43

Shell Twindog - en anmeldelse

Efter jeg for nogle uger siden skrev om det nye påfund fra Shell, en Twindog, har jeg haft en del besøgende på det indlæg, som har googlet sig frem til det. Jeg kunne altså regne ud, at der er en ganske stor interesse for konceptet.

Jeg besluttede mig derfor til, at jeg ville prøve sådan en Twindog, og skrive en anmeldelse. Og i dag var vejret perfekt til en pølse, så jeg begav mig til Shell-huset, på mission.

Betjeningen var venlig og imødekommende. Der var så også ret stille netop denne eftermiddag, faktisk var der tomt på nær mig. Det kan ofte give en lidt underlig stemning, hvor personalet føler de skal gøre for meget for en, men her blev situationen klaret med bravur - jeg følte mig holdt øje med, uden at det blev anmasende.
Det første indtryk - den er stor som forventet

Dog var deres rutiner ikke helt på plads, for der opstod lidt forvirring, da en ny kunde trådte ind, og de fik en lille diskussion om hvem der skulle færdiggøre min Twindog - den slags skal ligge på fingerspidserne, men det er småting, og jeg er sikker på det nok skal komme på plads med tiden.

En Twindog er jo en slags dobbelt fransk hotdog, og jeg synes det er modigt af Shell at prøve at genopfinde denne moderne klassiker. Men jeg skal ærligt indrømme at jeg på forhånd var skeptisk overfor konceptet, jeg syntes det virkede som en flirt med grådigheden, der jo som bekendt er en dødssynd.

Selve bestillingen af en Twindog foregår, som ved en klassisk fransk hotdog, i to tempi: først gør man personalet opmærksom på man ønsker en Twindog, hvorefter de går igang med tilberedningen af brødet, og man betaler. Så har man et par minutter til at tænke over hvilken slags dressing man ønsker i, og også hvilken pølsetype - for Shell tilbyder adskillige pølsetyper man kan vælge, uden merpris.

Men i forhold til en klassisk fransk hotdog kræves en del mere omtanke: for man kan jo få to forskellige slags dressing, og to forskellige slags pølse - så det gælder om at vælge smage, der matcher hinanden, og samtidig giver modspil.

Jeg valgte at få fransk dressing i det ene hul, og hot chili ketchup i det andet. Som pølser valgte jeg to gange "classic pølse"; jeg ønskede ikke at et for eksperimenterende pølsevalg skulle ødelægge anmeldelsen.

Tro mod det klassiske franske hotdog koncept er der ingen steder i Shell-huset at sidde og nyde sin twindog - den skal spises på farten. Så jeg gik om i Nyropsgade, retning Gyldenløvesgade, og indtog min twindog gående.

Den øverste del, inden man når til brødet og dressingen, er ren pølse, og det er her man først og fremmest kan danne sig et indtryk af kvaliteten af pølsen. Og den var ganske udmærket for sådan en "classic" - velstegt og sprød, uden at være blevet dræbt af for meget varme eller for lang tids stegning. Udmærket bid. Tyk uden at være for tyk, og fedmen er ikke overvældende. Velkrydret smag.

Brødet i en fransk hotdog er som regel dens akilleshæl. Det kan være for hårdt, for tørt, for kedeligt. Og det kan gå i stykker, så dressingen flyder ud og ned på ens bukser.

Men jeg blev glædeligt overrasket over brødet om min Twindog. Det var perfekt ristet - ikke for hårdt, men havde en god sprødhed. Samtidig var det let, men med en udmærket diskret smag - og bredden og størrelsen gjorde det meget mere stabilt end et traditionelt brød til en fransk hotdog.

Cirka 2/5 nede - stadig lækker!
Men det jeg fandt ud af, er det helt geniale i konceptet, er de to dressinger - hvor man med en traditionel fransk hotdog hurtigt kan blive træt af smagen, veksler man her fra side til side - og munden pirres uden at blive overmættet af den samme smag.

Således endte jeg også med at spise hele min twindog - noget jeg ellers på forhånd havde været skeptisk over om jeg ville, da det er større mængder end jeg sådan plejer.

Konklusionen må være, at jeg var særdeles positivt overrasket! Jeg synes Shell fortjener ros, både for konceptet og udførelsen. Og prisen på kr 30,- må siges at være særdeles rimelig, mængde og kvalitet taget i betragtning. Man skal så dertil lægge prisen for en eller anden form for drikkevare, for det får man brug for efterfølgende.

Jeg kunne dog ønske mig at man kunne få den i en mindre udgave - hvis de kunne lave en version med halvt størrelse brød, hvor man kunne halvere en pølse og lægge i de to huller, ville jeg synes det var helt genialt.

Men for min oplevelse i dag, vil jeg på en skala fra 1-5 give et pænt 4-tal.

Læs eventuelt også om min første oplevelse med en Fransk Hotdog.

[Opdatering, 9/12 2010]: Det er godt at se at Twindog'en nu er tilbage hos Shell! Og den koster stadig kr 30, men man har mulighed for også at få en ½ liter sodavand oveni for en 10'er ekstra, + pant. Udmærket idé, for drikkevare er næsten nødvendig.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

11 kommentarer:

Bloggalicious sagde ...

Ha ha - til både koncept og anmeldelse... Lidt som den der is, man engang kunne få med 2 pinde i - det var et mere underligt koncept.

Leoparddrengen sagde ...

Den har jeg vist aldrig prøvet - men jeg har heller aldrig været den store isspiser. Men jeg har også lidt svært ved at se, at to pinde skulle tilføre så meget nyt - udover akavethed :)

Forstyrret sagde ...

Fantastisk indlæg.

Jeg er fan.

Grinede hele vejen igennem.

Leoparddrengen sagde ...

Glæder mig :)

Anonym sagde ...

Man kan nøjes med en enkelt single en af slagsen ... og blot bede om 2 slags dressing ... Hvis den nye fætter i biksen er for stor ...

Synes din beskrivelse er lidt sød ...

Lidt som et barn der har opdaget noget stort...

Leoparddrengen sagde ...

@Brainie:

Det er muligt jeg lyder sådan, meen jeg tror nu ikke det kommer til at forandre mit liv så meget - dertil spiser jeg for sjældent pølse, og - selvom jeg altså var positivt overrasket - jeg tror ikke det bliver oftere med twindogs.

(Men når lysten indimellem - hvert halve år? - overmander mig, er det meget muligt jeg så vil gå efter den store fætter. Hvilket får mig til at tænke på en pointe, jeg ikke tidligere har tænkt på: Shellhuset er jo døgnåbent, så det kan nok være en ting at huske på, hvis man kommer væltende stiv hjem inde fra byen, og bliver druksulten.)

Men dit forslag om en standard fransk hotdog med 2 slags dressing holder altså ikke. For enten vil resultatet være sådan, at den ene type dressing havner i bunden, og den anden øverst, eller også bliver de blandet sammen opad langs pølsen.

Og det fine ved twindog'en er at man har fuld kontrol over hvilken slags dressing (og evt pølse) man har lyst til i den næste bid. Hvilket er noget helt, helt andet end en sammenblanding i én pærevælling!

Bloggalicious sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Bloggalicious sagde ...

Eller et helt nyt forslag: Eftersom at det er et meget usundt produkt, men smart udtænkt med det nye store brød med 2 huller, så kunne man tilføre fætteren megen god ernæring, hvis man, i stedet for pølse nr. 2, kunne vælge at få en gulerod eller broccoli-stykker ned i det andet hul - det ville også give lidt mere variation under fortæringen :-)

Leoparddrengen sagde ...

Jo, det kunne man da. Men så er det jo ikke rigtigt længere en twindog?

Men jeg må sige, jeg tager hatten af for Shell hvis de indfører det som mulighed!

Anonym sagde ...

pointen med dobbeltisen var, at man kunne knække den i to og dele den med nogen.

Leoparddrengen sagde ...

Okay, tak for info - det lyder som et ret forskelligt koncept fra TwinDog'en!