Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 4. september 2010, kl. 14.05

En fantast med vilje og tålmodighed

I starten af årtusindet arbejdede jeg i dotcom-bølgens sidste krampetrækninger for en lille udviklingsvirksomhed med store drømme. En kollega der var webdesigner, men udover det meget nørdet. Og hans store hobby på det tidspunkt var at han arbejdede på et raketopsendingsprojekt. Det brugte han rigtigt meget fritid på, og han fortalte begejstret om deres problemer ved frokosten.

Men projektet stoppede, eller blev lagt på køl - for lederen af projektet havde fundet ud af, at han hellere ville satse på at bygge en u-båd. Og det syntes min kollega var lidt for langt ude - der satte man jo livet på spil selv, og så var der ikke så meget brag i det. Samtidig blev hans kæreste gravid, så han fik mere at se til på andre fronter.

Firmaet gik så konkurs, og vore veje skiltes.

Men da Peter Madsen et par år efter trådte frem og til almindelig hovedrysten præsenterede sin hjemmebyggede U-Båd, var jeg godt klar over hvem det måtte være. Og jeg havde med det samme stor sympati for ham, for én ting er at få vanvittige idéer, men også at kunne gennemføre dem - det er ret fantastisk. Og U-Båden kunne både dykke og sykke ud - og det e efterhånden blevet til 3 af dem, i 2008 præsenterede han UC3 Nautilus.

Så da jeg for en uges tid siden så, at en privatbygget raket skulle opsendes, var jeg ret spændt - var det ham der have genoptaget det gamle projekt? Og det var det jo så, under navnet Copenhagen Suborbitals. Og om den nu kommer op eller ej, kan jeg altså ikke lade være at tage hatten af for at de er nået så langt (jeg har dog ingen idé om min gamle kollega er del af projektet i dag).

Så jeg krydser fingre for, at Tycho Brahe kommer ordentligt op, når vejret er til det- også selvom det endnu ikke er ud i rummet, men kun 30 km op. Eller eksploderer i et spektakulært crash. Man kan følge opsendelsen live her.

At Peter Madsens planer nu også rækker skridtet videre, så han mener han på et tidspunkt selv skal sendes op med sin raket - ja, det kan vel ikke rigtigt overraske mere. Og det vil jo være storslået.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

1 kommentarer:

spunky sagde ...

uden sådanne originale var verden ikke hvad den er i dag ... så ja hatten af for ham.

jeg beundrer mennesker der har så stort et drive at de bare bliver ved koste hvad det vil ... stor respekt til denne mand ... og hans ligesinnede!