Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 18. marts 2010, kl. 21.58

Google: Hvordan sender man et brev

I serien af svar på søgninger er vi nu nået til hvordan man sender breve. (Spørgsmål der nok havner her på grund af dette gamle indlæg.)

Men altså: for at sende et brev, skal man først skrive selve brevet, på et eller flere ark papir.

Dernæst skal man have fat i en konvolut - det er sådan en slags beholder af papir, hvori man kan anbringe ark med papir, altså selve brevet.

På denne konvolut, på forsiden, skriver du adressen på modtageren. Sådan en adresse vil som regel bestå af et navn (fornavn(e) + efternavne) eller et firmanavn, et vejnavn + nr + sal, og et postnr/by.

Hvis du ikke kender postnummeret kan du prøve at slå det op.

Du skal også skrive din egen adresse på konvolutten, din afsenderadresse. Dette gør du enten på bagsiden, eller i et hjørne på forsiden. Sæt gerne et kryds over, eller skriv tydeligt afsender, så de ikke bliver i tvivl om hvem brevet er sendt til, i Posten.

Når adressen er skrevet, kan du putte arkene hvorpå brevet er skrevet i konvolutten - hvis arkene er for store, kan de foldes så de kan komme ned.

Når alt der skal i konvolutten er kommet derned, skal den lukkes. Nogle konvolutter klæber selv, andre skal man slikke på kanten af folden der stikker op for at gøre limen aktiv, på andre skal man fjerne noget plastik for at afdække limen. Og nogle klæber så dårligt at man selv må komme lim eller tape på. Ihvertfald skal flappen sættes fast, så konvolutten er helt lukket, og ikke kan springe op ved et uheld.

Nu skal der så et frimærke på. Hvis det er et almindeligt brev, med ikke så mange ark i, skal der i øjeblikket et frimærke til kr 5,50 på - men det skifter hvert år, og man skriver så sjældent, så jeg plejer altid at checke det - man kan checke prisen på brevforsendelse her. Frimærker kan man købe på Posthuset - engang kunne man også købe det i kiosker, men de er næsten altid udsolgt eller gider ikke handle med frimærker mere, så Posthuset er det bedste bud.

Her kan man så også få brevet vejet, hvis man er i tvivl, og de kan sende det for en - hvis man gør det skal man bare betale hvad de siger, og så er det brev faktisk sendt.

En "postkasse"
Ellers, hvis man har et korrekt frimærke, skal det monteres i et hjørne, man plejer at bruge øverste højre. Nyere frimærker fungerer som klistermærker, og skal tages af noget plastik-agtigt før man sætter dem på, mere traditionelle skal man slikke på bagsiden for at gøre limen aktiv, og så sætte det på konvolutten.

Tilsidst, efter påsætning af frimærke, skal man så finde en postkasse. Det er sådan en rød firkantet tingest med en buet top, som ofte hænger på en mur, eller står på en slags stativ. Der er et brevindkast i den øverste del af den, som man man får adgang til ved at trække ud og op i den lille låge der dækker for det. Når der er åbnet kan man så komme brevet ind, og give slip.... og så er det faktisk sendt.

Om brevet så også kommer frem, og hvornår, og i hvilken stand... det er straks en helt anden historie!


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

5 kommentarer:

Simon Saxo sagde ...

Tak for det :P ! Sad lige og skulle til at sende et brev også så jeg at jeg havde glemt at skrive alt det der pis på xD! Vildt godt beskrevet anyway

Leoparddrengen sagde ...

Er glad for det kan være til nytte! :)

ALJ sagde ...

Perfekt! :) Tak!

Jonas sagde ...

Kunne sku heller ikke lige huske det. Er lækkert lige at kunne finde det;)

Unknown sagde ...

Tusind tak for at skære det ud i pap for os som aldrig har sendt brev! :)