Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 8. september 2010, kl. 08.32

Den Nordatlantiske Homokrig

Der er nordatlantisk topmøde på Færøerne! Den islandske statsminister, Jóhanna Sigurdardóttir, er på besøg. Og det er jo nok meget fornuftigt med sådan et topmøde, for der kan sikkert være meget at diskutere omkring fiskekvoter og brug for at udveksle erfaringer omkring bankdrift.

Men der er opstået problemer: den islandske præsident er nemlig lesbisk og endda gift med sin kone, Jónína Leósdóttir.

Jenis av Rena efter en samtale med Gud.
Eller også opdagede han pludseligt,
at han skulle på toilettet.
Og det at sådan en åbent... homoseksuel... person kommer til Island i officielt øjemed er mere end partilederen Jenis av Rena* kan klare, så han har kategorisk afvist at deltage i den officielle middag i anledningen af besøget. Tilsyneladende synes han, at Jóhanna skulle være blevet i skabet, for sådan noget djævelskab kan han ikke være med til: Hvis jeg deltog i den officielle middag ville det også vise, at jeg støtter en forening, som strider imod naturen og er fordømt af Biblen, og jeg vil under ingen omstændigheder risikere det, siger han.

Han er sådan set nok mest bange for at blive smittet eller noget - jeg kan ikke se han støtter specielt meget forening ved at deltage i middagen. Men, whatever - man kan selvfølgelig ikke tvinge manden til at deltage hvis han har det sådan. Og man skal lige spise brød til: det færøske parti Miðflokkurin, som Jenis av Rena repræsenterer, har 3 mandater ud af 33 i Lagtinget.

Så det vil nok være lidt for tidligt at bruge det som en undskyldning til at smide Færøerne ud af rigsfællesskabet. Men jeg synes godt Jenis av Renas kolleger i det færøske kunne tage ham på ordet: hvis man virkelig støtter så meget ved at deltage i en middag, så må man jo også støtte Jenis av Renas oldnordiske homofobiske tankegang ved at spise frokost med ham - og ved at trykke ham i hånden.

Så jeg kan ikke se anden udvej, end at samtlige partiledere på Færøerne undgår ham i fremtiden, medmindre de ønsker at støtte hans synspunkter. Og det gælder ikke kun Færøerne - det må vel også gælde de danske kolleger, samt i Nordisk Råd hvor Jenis av Rena har sæde.

Alt andet vil være en støtte af homofobisk tankegang - for at følge Jenis av Renas tankegang. Så kan han få sin frokost i fred.

* Jenis av Rena er prædikant og læge (må være svært at kombinere de to gerninger forsvarligt?!) og har som kernepunkter modstand mod registreret partnerskab og retten til abort.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: