Leoparddrengens
Public Key

søndag den 25. oktober 2009, kl. 19.55

Det lyder vel egentligt meget rimeligt

Saudi-Arabien kan jo godt se, at hvis der bliver gennemført en effektiv aftale ved det kommende klimatopmøde, vil det på sigt betyde mindre olieindtægter end ellers.
Derfor forlanger de kompensation, i form af penge og vestlig teknologi (det har de jo næsten ikke noget af i forvejen).

Som de skriver i lederen i Arab News: Der er et etableret lovprincip i de fleste lande om, at hvis nogen begår en handling, der resulterer i, at en anden taber penge, så skal der kompenseres.

Øhm, ja.... så hvis jeg begår den handling, at jeg ikke længere ønsker at handle hos min lokale købmand, fordi jeg ikke bryder mig om hans varer - så skal jeg i fremtiden betale ham kompensation for ikke at handler der?

Men jeg må da indrømme, at jeg godt kan forestille mig engang i fremtiden, at Saudierne vil true med at vedblive at pumpe olie op, men afbrænde den, hvis der ikke er nogen der køber den. Hvilket unægteligt vil sætte den internationale ret og suverænitetsprincippet på noget af en prøve.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: