Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 27. oktober 2009, kl. 23.17

Damage ControlI reklamebloggen lige efter Operation X i aften - og i løbet af aftenen - har der været TV reklamer på TV2, med tavse og chokerede pelsavlere. Og beskeden om at man skal gå ind på http://www.den2side.org/* for at få den anden side af historien.

Jeg var lidt imponeret over, hvor hurtigt de har fået site, med reklamer til det op. Men jeg blev mere imponeret da jeg gik ind på sitet (jeg har altid været meget tilhænger af det med at høre den anden side - også selvom den anden side måske kunne have valgt at udtale sig i Operation X i første omgang).

For det viser sig at være en flash applikation der loader med det samme man kommer ind; med 8 videoer af forskellige pelsavlere. Og et sobert nøgternt design.

Måske er det ikke state of the art, men det er altså heller ikke et hastigt opsat site.

Jeg ser en af filmene, med den eneste pelsavler der udtalte sig i programmet. Og han fortæller om hvordan han blev overrumplet af Spiegelhauer og kamerahold da han kom hjem, og blev præsenteret for billeder han nu ved nærmere eftertanke ikke kommer fra hans farm. Og at når han ser den slags, sørger han straks for at tage dem ud, og enten få dem behandlet eller aflivet.

Problemet er, at det sagde han ikke i programmet - dér sagde han tværtimod, at han godt vidste at der gik sådanne mink rundt i hans bure. Og at han burde få gjort noget ved dem, men ikke gjorde det. Hvilket han havde det dårligt over, men det handlede jo om at få så meget pels ud af dem som muligt.

Så den forklaring køber jeg ikke uforbeholdent. For nu at vedblive at være diplomatisk.

Men det her indlæg handler egentligt ikke om hvem der har ret, pelsindustrien eller Operation X.

Det handler om pelsavlernes måde at argumentere på: først prøve at få et fogedforbud mod programmet (som mislykkedes), og derefter lave sådan en velforberedt mod-kampagne - jeg kan se sitet er registreret den 15. oktober, så de har været i gang mindst 12 dage med denne fremgangsmåde.

Og jeg er altså ikke sikker på det er så smart at køre sådan en kampagne af, når de samtidig nægter at udtale sig til TV2, og nærmest giver hinanden mundkurv på. Det virker nærmest som om det er en kampagne de har haft forberedt, og liggende i skrivebordsskuffen, hvis de skulle få dårlig presse.

Hvilket jo meget godt passer til det billede man i øvrigt fik: at når presse eller andre udefrakommende fik adgang til en farm, var det altid en mønsterfarm der blev fremvist. Med et par propagandaofficerer fra hovedkvarteret, der kunne guide folk rundt, så de så de rette glade mink. I deres potemkin-bure fyldt med potemkin-halm og pæne reder.

Men hvad ved jeg? - jeg undrer mig bare som sædvanlig.

* http://www.den2side.dk/ er iøvrigt et rollespilssite, opdagede jeg, da jeg ved et uheld havnede der - men det er da fint hvis de kan få noget reklame.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: