Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 30. december 2009, kl. 16.50

Ingen kontanthjælp til rygere!Sundhedsstyrelsen er ude med nyt forslag: kommunerne skal fremover ringe til mennesker på overførselsindkomster og tilbyde dem rygestopkurser.

Vel at mærke ikke de sædvanlige rygestopkurser, for dem kan de slet ikke følge med i - nej det skal være specielle rygestopkurser, målrettet kontanthjælpsmodtageren. (Sundhedsstyrelsen har jo allerede et omfattende videomateriale de sikkert gerne vil stille til rådighed for de stakkels analfabetiske bistandsrygere.)

Og de skal selv ringes op eller på anden vis rendes på dørene - for de kan jo ikke selv vise initiativ til sådan et kursus, som de jo garanteret meget gerne vil på - hvis de ikke motiveres ordentligt af kommunen sidder de jo bare hjemme og kæderyger. Og ganske vist er det muligt at holde op uden kursus, men det virker jo ikke dem - det kan man jo se på at de bliver ved med at ryge.

Og når nu det viser sig om et par år, at der stadig er en hård kerne af rygende bistandsklienter tilbage - som bare ikke vil motiveres. Så kan jeg jo godt se, at så er det klart at kommunen må træde til, og motivere dem yderligere - ved at fratage dem deres kontanthjælp indtil de enten befinder sig på kursus, eller har kvittet smøgerne helt. (Det kan nemt testes ved at måle indholdet af kulilte i blodet.)

Det er jo for deres egen skyld! Og iøvrigt står de jo ikke rigtigt til rådighed for arbejdsmarkedet som rygere, for man må jo ikke ryge på arbejde mere.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: