Leoparddrengens
Public Key

fredag den 16. oktober 2009, kl. 21.52

At kigge på kort

Jeg kommer til at tænke på én af de opgaver jeg plejede at få hos min far da jeg var barn: han skrev en liste bredde/længdegrader + minutter op, og så skulle jeg ved at kigge i hans atals finde ud af hvikle byer der lå der.

Opgaver jeg hyggede mig gevaldigt med, fordi de appelerede til min forkærlighed for tal og systemer. Og samtidig meget lærerige på et andet plan, for der er ingen tvivl om at mit rimeligt ok billede af verden, og hvad der ligger hvor er blevet grundlagt på det tidspunkt.

Så det er vist noget jeg må tage mig sammen til at give videre til min ældste - det burde også være noget for ham; og det skader altså ikke at have lidt billede af hvad der ligger hvor, når man ser nyheder, så man ikke ender op som Sarah Palin. Eller gætter på Dhubai er hovedstad i Sydafrika, som en fra fodboldlandsholdet gjorde den andendag - det var nu også et trickspørgsmål, da Sydafrika har 3 officielle hovedstæder (hvilket jeg er sikker på de ikke vidste i sportsredaktionen, de gav da heller aldrig selv svaret.)

Jeg kom til at tænke på det, fordi jeg af en eller anden grund havde en stor forkærlighed for navnene på de store Sydamerikanske byer, især Buenos Aires og Rio de Janeiro fascinerede mig. Og nu så jeg så en søgning der havde bragt googlere til mig - Rio de Janerio fisting - og så kom jeg til at tænke på opgaverne.

Mange veje kan føre til Rom (41° 54 N, 12° 30 Ø).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: