Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 14. oktober 2009, kl. 22.52

Mosebøllebærvin

I sidste måned havde jeg et indlæg om tanker om blåbærvin. Jeg kan nu se, at det var helt forkert - det skulle retteligt have handlet om vin af mosebøllebær.

For det er åbenbart de bær jeg har guflet i mig hele sensommeren, de har nemlig været hvide indeni.

Og jeg må også tilstå det har undret mig lidt: for det første at der var så mangle "blåbær" i år, for det andet at de var så billige, for det tredie at de var hvide indeni (sådan huskede jeg det heller ikke - og det var en af grundende jeg kom til at tænke på vin, fordi bærrene mindede så meget om druer), for det fjerde at jeg de var så tilgængelige i smagen - for jeg husker det som om jeg har et mere anstrengt forhold sur/sødme balancen i blåbær.

Så ikke et ondt ord om mosebøllebær! Jeg har nemlig ikke spist dem fordi jeg troede de eller blåbær var specielt sunde, men fordi jeg godt har kunnet li' dem.

Men jeg må da indrømme, at jeg synes det er lidt underligt, at butikkerne sælger dem som blåbær, når det nu faktisk ikke er blåbær, men mosebøllebær. Hvorfor ikke lade os glædes over mosebøllebærrene, og lære dem at kende?

Og hvordan hvis mankøber frosne blåbær, for at blande i smoothien? Er det så også mosebøllebær, eller er det rent faktisk blåbær?

Kan man overhovedet købe blåbær nogen steder? For nu kunne jeg da godt tænke mig at lave en direkte smagssammenligning mellem friske mosebøllebær og friske blåbær. Men det må vel så blive til næste år - eventuelt må man vel tage en tur til en hede, og selv samle nogle bær.

Der dufter også så dejligt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: