Leoparddrengens
Public Key

søndag den 11. oktober 2009, kl. 19.18

Sæt Brixtofte ind!

Det må være en anelse trist for Lars Løkke i disse dage: hans to mest populære og tilsyneladende mest driftsikre ministre er røget i modvind, tilsyneladende på grund af amatøragtig ageren fra topembedsmændende i ministerierne.

Efter Forsvarsministeriet er det nu Klimaministeriet, der er løbet ind i problemer.

De har fyret - eller han er ihvertfald blevet gået - deres primus motor for klimatopmødet, Thomas Becker, efter sigende på grund af overforbrug og for dårlig bilagsførsel.

Dette sker to måneder før Klimatopmødet, som vel langt henad vejen har været hovedarbejdsopgaven for det unge ministerium i hele dets levetid.

Det kalder jeg usandsynlig dårlig timing, og ekstrem mangel på dømmekraft. Manden er den med alle de internationale kontakter, og er tydeligvis ikke bare svær, men umulig, at erstatte med så kort varsel.

Normalt går jeg selvfølgelig ind for at der er styr på forbruget i administrationen. Og at man undgår overforbrug. Men ikke lige at kunne vente tre måneder med at stramme helt vildt op virker afsindigt; jeg har såmænd nok nogen forståelse for, at man ikke kan lave så stort et arrangement, med så meget diplomati, lobbyarbejde, studehandler, armvridninger med videre, at man altså må slå nogle æg i stykker for at lave den omelet. Og det tror jeg da også befolkningen som sådan vil have en vis forståelse for.

Så det virker ganske absurd - og det lader da også mere til at være en strid internt i klimaministeriet, mellem departementchefen og de praktiske forhandlere, som forstærkes af en splid mellem Statsministeriets forhandlere og Klimaministeiets.

Og taberen er uden tvivl klimaet.

Så jeg har et forslag: Connie Hedegaard træder i karakter, fortæller sin departementchef at han skal stikke piben ind den nærmeste tid, ellers er det hans tur til at kigge i jobannoncewr, gen-ansætter Thomas Becker og æder den ydmygelse det er.


Og så tilgengæld som trumfkort ansætter Peter Brixtofte som specialkonsulent indtil han skal ind og ruske igen, med specialbevilling til at indgå aftaler med Château Pétrus og andre gode vinhuse, og lader Thomas Becker få hjælp af Brixtofte til sine møder.

Så er jeg ret sikker på der kan opnås en rigtig god aftale ved Klimatopmødet; og Peter Brixtofte kan få en form for oprejsning, som han et eller andet sted - på trods af alle sine gale streger - har fortjent.

Og ikke mindst, Verden vil muligvis være et sted hvor mennesker stadig kan leve om nogle 100 år.

At vi så måske får en ekstaregning på et par milliarder er en mindre sag - vi spytter alligevel så mange milliarder ud i øjeblikket. Og fremtidige generationer (samt franske vinbønder) vil takke os for det.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: