Leoparddrengens
Public Key

mandag den 28. september 2009, kl. 23.22

En besked fra fortiden

Kradsemærker på en sten er nu blevet identificeret som værende en hidtil ukendt og meget tidlig form for runer, dateret til for 4-5.000 år siden. En tentativ oversættelse lyder som følger:

Hør mig, døtre og sønner af vor fælles forfader, udvalgte af solen og månen, beboere af Skandinavia. Nu må det være nok med truslen fra syd, og disse tilflyttere med deres blå øjne og lyse hår, som kommer med nye ugudelige skikke.

Lad jer ikke friste af deres tale om lange liv, og mad på den kolde tid når solen ikke skinner og kaninen gemmer sig under sneen.

Vid at deres skikke er fremmede fra vores, og vores er velsignet af den hellige sol, og hans kone, mørkets fyrstinde og betvinger, månen.

Vid at vores ædle måde at skaffe føde til vore er den eneste rette måde, nobelt at fange og dræbe dyr, og vise vi er mennesker og ikke af deres slags; at samle bær og frugter og svampe. At vide hvilke der gør syg, og hvilken der gør godt.

At kunne lave ild og brændeofre af vor fangst til Solen og Månen, at de må velsigne vores fangst, og give os mange børn og varme somre.

Plej ikke omgang med disse tilkommere: vid at enhver der blander sin sæd med en af deres skal lide døden ved stening. Ligesom en kvinde af vore stammer skal udstødes om hun bliver frugtsommelig med deres blege æt.

Og lær ikke af dem, deres måder er blasfemiske, og de vil snart dø ud. De bygger huler over jorden og putter ting ned i jorden - det er tydeligvis galskab, og ikke som fortalt os af Solen, vor hersker og beskytter.

Så siger jeg jer
Pi Kærhule
Klogekone over alle stammer i Skandinavia

Hvad det egentlig handler om er ikke godt at vide, men måske har det noget at gøre med disse nye genetiske opdagelser?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: