Leoparddrengens
Public Key

søndag den 21. marts 2010, kl. 02.26

Radio Lu-xem-bourg

I dag hører jeg ikke meget radio. Men en overgang i mine teens gjorde jeg. Til at starte med, da jeg fik egen radio/kassetteafspiller var det P3. Men så opdagede jeg mellembølgebåndet, hvor man kunne tage udenlandsk radio. Og opdagede især de engelsksprogede udsendelser fra Radio Luxembourg.

Hvilket jo var fantastisk. For dengang var det stadig sådan, at tingene i England var 3 måneder længere fremme end i Danmark - og dermed også i Storhertugdømmets radiostation på 1440 KHz. Så, med undtagelse af På Slaget 12, og andre nationalklenodier på den tid, var jeg auto klar over hvad der ville blive et hit om 3 måneder, bare ved at høre den kanal.

Ikke at det på nogen måde hjalp mig til noget som helst - men det har vel givet mig en føling af at have fingeren på pulsen...

En DJ der var på stationen husker jeg især - han havde mange af de sene udsendelser, det vil sige dem der sluttede klokken 5 om morgenen. (Og jeg skulle møde i skole klokken 8. Hæ.) Han hed Bob Stewart, og havde en ganske dyb stemme. Og jeg kan stadig huske hans afslutningsreplik, som han fyrede af der kl 5 minutter i 5, ganske fast: "This is Bob Stewart - wishing you a good night & good morning - wherever you are!"

Senere begyndte jeg så også at høre lokalradio fra københavn. Radio Sokkelund, Radio Rosa og Christiania Radio var noget af det jeg hørte mest. Men jeg skiftede meget fem og tilbage, for det kom an på hvad jeg læste - jeg fandt ud af, at hvis jeg læste noget på dansk, var det bedst hvis radioen kørte på engelsk, hvorimod hvis jeg læste på engelsk skulle radioen helst være på dansk.

Og det har nok været hovedårsagen til at jeg efterhånden forlod Radio Luxembourg helt. Det blev siden til RTL TV, og radioen lukkede... men på det tidspunkt var jeg forlængst væk. Og hører altså stort set ikke radio i dag.

Men især et nummer kan få mig til at tænke på den radio. Okay - 2. Radio Gaga med Queen kan også, men det er fordi det nærmest handler om den radio, eller lignende. Men Mike Oldfields Moonlight Shadow (Maggie Reilly synger) lå nummer 1 præcis på det tidspunkt da jeg først begyndte at høre stationen, i '83. På det tidspunkt havde den ligget nummer 1 meget længe, så de gad næsten ikke snakke om den mere - men for mig var den ny, og den blev også først et hit i Danmark nogle måneder senere.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: