Leoparddrengens
Public Key

mandag den 24. januar 2011, kl. 12.55

To på flugt / Tangled - anmeldelse

I lørdags var jeg og ungerne til forpremiere på Disney's seneste animationsfilm, To på flugt (originaltitel Tangled) i 3D.

Filmen er på godt og ondt klassisk Disney, hvor de tager et eventyr og laver deres egen version - i dette tilfælde er det Rapunzel de har fat i. Og det er faktisk et af de klassiske eventyr jeg kender mindst, så jeg kunne ikke rigtigt blive stødt på manchetterne i forhold til hvad de har gjort med historien, for jeg kender ikke den oprindelige.

Men når jeg skriver Disney på godt og ondt, mener jeg det. For det var altså lige lovlig meget musical-agtigt for mig. Og ikke synderligt god musik - og slet ikke i den danske udgave. Jeg syntes det virkede som om der var nogle versefødder som havde fået klippet lidt mange tæer, og tilføjet nogle ligtorne.

Tilgengæld var historien og effekter ganske fine - selve hovedhistorien var selvfølgeligt noget forudsigelig, men det er vel forventeligt (og jeg ser ingen grund til at referere den her) - og jeg syntes bestemt filmen fungerede rigtigt godt i perioder. Men så begyndte de at synge igen...

Ungerne havde det vist som mig - den yngste (på 5½) havde dog ingen kritik, syntes det var en god film, men han blev noget rastløs mod slutningen (og det ved jeg for han sad oven på mig) - den syntes også det var for meget med musikken. Han sagde han ville give den 5 eller 6 stjerner, men at musikken bragte den ned på 4.

Jeg er lidt mere kritisk - i sig selv synes jeg filmen er til et 4-tal (ud af seks), men den ender på en 3'er.

Men er man til musicals og/eller Disney som Den Lille Havfrue vil man sikkert synes filmen er helt fænomenal, og så kan den kun anbefales. Og det er der vist en del mennesker der er - jeg var ihvertfald overrasket over hvor stor en del voksne der var til forevisningen. Og mange klappede ved slutningen, så de fik da vist hvad de kom efter. Det gjorde vi sådan set også - bare også lidt for meget mere.

Hvad angår alder og hvor gammel man skal være for at se To på flugt, så mener jeg ikke der er det store at være nervøs for.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: