Leoparddrengens
Public Key

mandag den 24. januar 2011, kl. 13.20

Det må Monsanto sgu da betale?

Jeg kan huske da Roundup blev tilladt til at sprøjte med herhjemme, engang i 80'erne må det have været. Mange miljøorganisationer var imod, men producenten Monsanto lovede højt og helligt på deres grædende knæ, at giften aldrig, aldrig nogensinde ville kunne komme i grundvandet, for ville helt, helt sikkert være helt nedbrudt inden det nåede så langt ned i jorden.

For 12 år siden erkendte Monsanto så, at giften åbenbart rent faktisk kunne gå i grundvandet. Men kun under sammenfald af meget specielle omstændigheder. I dag viser det sig så, at masser af grundvandsboringer er forurenet - af Roundup.

Jeg mener det er ganske oplagt, at Roundup nu må forbydes - og jeg synes det er meget, meget mærkeligt, at det ikke engang er blevet nævnt som en mulighed; det viser noget om hvilket skred der er sket i vores holdning til hvad vi kommer i jorden. Hvis det har var sket midt i 90'erne havde det ført til et ramaskrig af den anden verden. Nu taler miljøminister Karen Ellemann om at friholde et område på 25 m rundt om vandboringer?!

Og så mener jeg iøvrigt også det er oplagt, at man må køre en erstatningssag mod Monsanto, for de merudgifter samfundet udsættes for, på grund af forgiftede boringer og forurenet grundvand. De garanterede i den grad for produktets sikkerhed - så må de også hænge på regningen, når man ikke kunne regne med den garanti.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

HØRT!

Steen AA sagde ...

Monsanto virker som ondskaben selv (se: Food Inc) og har et seriøst imageproblem.

Leoparddrengen sagde ...

Jep.

Jeg var jo godt klar over de var nogle slemme drenge, men det var egentlig først da jeg googlede billeder til indlægget her, at jeg fandt ud hvor upopulære de er.

Vi har jo nok ikke mærket helt så meget til deres monopolisering af fødevaremarkedet herhjemme, da EU jo trods alt i forhold til resten af verden har været ret restriktive med GMO-fødevarer.

Men så meget desto mere grund er der til at de får lov at betale for deres svinestreger. Det kunne jo tænkes at det kunne have en forebyggende effekt, hvis de beløb de skal af med er store nok.

(Den der Food, Inc dokumentarfilm kender jeg ikke, men den må jeg vist kigge på muligheden for at få set - den ser ikke uinteressant ud.)