Leoparddrengens
Public Key

fredag den 26. november 2010, kl. 13.07

Facebook får eneret på ordet 'feces'

Internet-giganten Facebook har længe kæmpet en ulige kamp mod snyltere og efterlignere, som prøver at stjæle Facebooks helt unikke og originale design, for ikke at tale om deres helt unikke og originale koncept. Men det er heldigvis slut nu - i en modig afgørelse har det amerikanske patentkontor tildelt Facebook den totale råderet over ordet face (ansigt), og book (bog) samt alle ord sammensat med disse ord (typeface,  bookcase, et cetera).

Desuden har Facebook samtidigt fået eneret på brugen af ord, som i deres stavning og udtale ligger tæt på face og book, herunder også ordet feces (og stavemåderne faeces og fæces). Repræsentanter for det medicinske miljø - som hidtil har været storbrugere af navnet - har heldigvis ikke overbevist patentkontoret.

En vred medicinstuderende siger: Det her sutter virkelig - nu er jeg nødt til at skrive hele mit speciale om, fordi al fæces er hos Zuckerberg. Men heldigvis må jeg stadig sige at han er en stor lort.

Det er dog nok kun et spørgsmål om tid, før Mark Zuckerberg også tager patent på ordet lort og lignende. Så Facebook kan være sikre på ikke at blive forvekslet - sitet ligner og opfører sig jo som lort, det er trods alt svært at komme udenom.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

5 kommentarer:

spunky sagde ...

det er jo latterligt at man kan tage patent på ord ... og ikke mindst også ord som ligget tæt op af ....
ord som face og book bliver jo brugt en milliard gange i daglig tale også når det ikke drejer sig om det monopolistiske site ....

det her var lige ved at være den dråbe der gør at jeg også sige tak for kaffe ....
føj hvor det stinker Fezesbook ...

vi kan jo snart ikke tillade os, at skrive eller tale fordi nogen ar patent på ordene .... det ende vel med at vi skal betale royalties !!!!

spunky sagde ...

hvad så med alle etablerede bogforretninger rundt omkring i verden ... må de så ikke længere hedde noget med "book"???

Leoparddrengen sagde ...

Nu overdrev jeg vist lidt i min historie - det er kun ordet face der stod noget om i artiklen - men princippet er det samme (og jeg forstår faktisk ikke logikken i at book ikke også var indeholdt). Og så var det vist "kun" i navngivningsmæssigt øjemed - men stadigt ganske vanvittigt synes jeg.

(Jeg overvejede da også mens jeg skrev satiren, en ny historie, hvor Amazon bliver retsligt overtaget af Facebook, fordi Amazon har tilladt sig at kalde sig the online bookstore :) )

spunky sagde ...

jeg tror ikke at din satire er så langt fra virkeligheden ...
jeg tror at nogen af de her multinationale mastodonter lider af storhedsvanvid ... mer vil ha mer!

så tanken er da slet ikke urealistiske ... metoderne til at opnå magt er jo set mange gange før i historien ...

og flere af de her store mastodonter bruger en retorik som flere punkter, minder en om skræmmende eksempler fra den tykke historiebog ....

den fascistiske tankegang ligger ikke langt fra den ideologi som styrer organisationer som FB...

Leoparddrengen sagde ...

Fascisme er nu nok ikke en label jeg ville hæfte på. Men storhedsvanvid - og ikke mindst at være drevet af arrogancens sødme, jo.

For pokker, Microsoft er jo næsten begyndt at virke helt menneskelige de senere år, i forhold til... (de har så også en del mindre indflydelse, det spiller nok også ind.)

Det er næsten det, der er mest imponerende ved Google - at de på trods af nogle bommerter ind imellem, forstår at holde deres sti nogenlunde ren. Og indrømmer fejl, når de sker.