Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 31. august 2010, kl. 09.51

Google: Hvad hedder dyresex?

Den korrekte tekniske term er sådan set zoosex eller zooseksualitet, mens det at være seksuelt tiltrukket af dyr hedder zoofili.

Men i daglig tale på dansk bruges som regel ordet sodomi, om dyresex. Det skal man imidlertid være varsom med, da det egentligt bare i sin grundform betyder pervers eller abnorm seksuelt praksis - på grund af det religiøse udgangspunkt for ordet er det nok ikke helt forkert at tale om "vederstyggelig sex".

Men hvor sodomi på dansk altså først og fremmest bruges om dyresex, bruges det på amerikansk - sodomy - om analsex - oprindeligt egentligt enhver form for sex, som ikke var beregnet på at føre til befrugtning, altså også for eksempel oralsex (vederstyggeligt!). Hvilket der i mange amerikanske stater har været love imod, helt op til 2003 hvor en højesteretsdom fastslog at sådanne love er forfatningsstridige.

Ordet sodomi kommer af den bibelske historie om byen Sodoma, hvor gud sendte 3 engle i skikkelse af mænd for at undersøge om det virkeligt stod så grelt til som han havde på fornemmelsen. De modtages og skal overnatte hos Abrahams søn, Lot, men inden de kan gå til ro, kommer alle byens mænd, og forlanger de nyankomne udleveret, så de kan hygge sig med dem.

Som den gode vært nægter Lot at udlevere sine besøgende, men tilbyder i stedet mængden at de kan få hans 2 jomfruelige døtre at muntre sig med, alt det de vil. Men det ville mængden ikke, og truer nu med at gå endnu hårdere til Lot end til englene. Så slår englene mængden med blindhed, og redder Lot + familie, og Sodoma blev ødelagt af Herren med ild og svovlsten (og Lot's kone som - imod anvisningerne - kigger sig tilbage og ser ødelæggelsen, bliver til en saltstøtte). 1. Mosebog kapitel 18-19, vistnok.

[Opdatering]: Se også hvorfor Bubber bliver vred over dyresex.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

I visse stater måtte man også kun have sex for at få børn indtil for nylig.

Leoparddrengen sagde ...

Ja, til 2003. Er det ikke det jeg skriver i 3. afsnit?