Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 2. december 2009, kl. 20.51

Den er jo bare fucking god!

Jeg så så andet afsnit af DRs storbørns julekalender Pagten her for lidt siden. Og som jeg fik fornemmelse af i går, og bekræftet i dag, lader den til at være et mesterværk. Intet mindre.

Historien er god, og fungerer på alle de planer der nu er valgt. Fra nissernes magiske/fantasy/historiske verden, til menneskenes, børnenes, mobningsfyldte hverdag på skolen. Med forældre som ikke kender deres egne børn. Om fordomme i forholdet til den adopterede indiske (nisseagtige) pige - som selv hendes forældre deler. Og det plan som endnu kun antydes, men som vel bliver det vigtigste med tiden, krydsfeltet mellem den magiske og den menneskelige verden.

Jeg nævnte Absalons Hemmelighed, som min familie så med stor glæde for nogle år siden. Og det er ikke så mærkeligt at jeg blev mindet om den: udover at kvaliteten virker som om den er på samme niveau (dog tror jeg AH bliver overgået), og de historiske aspekter (før var det Absalon, nu - indtil videre - Grundtvig) er det også samme forfatter der står bag: Maya Ilsøe.

Hun må være et af de største dramatiske talenter vi har, og jeg er spændt på hvad der vil komme fra hendes hånd senere.

Men indtil videre er der 22 afsnit tilbage, som jeg vil glæde mig til. Og jeg kan kun opfordrr alle til at kigge med - børn eller ikke børn - for det er sgu kvalitet. Og den hårde mobbe-historie alene - hvor der ikke bliver holdt igen - fortjener et stort publikum.

DR 1 og DR HD 19:30, Ramasjang kl 20:00. Og nye seere kan på dr.dk se de første afsnit.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: