Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 1. september 2010, kl. 13.52

Tip: Sæt dit sprog for din Blogger-blog

Det har jeg da gjort, tænker du sikkert. Ovre i Indstillinger -> Formatering har jeg sat sprog til dansk?

Jo, og det er også fint nok. Men dét sprog har mest med at gøre, hvordan datoer og den slags skal vises. Det jeg tænker på, er at sætte en egenskab i din template, så browsere og robotter ved hvilket sprog din side er på.

Jeg tror nok, at Google for det meste opdager sproget (rigtigt), ved at se på indholdet, i kombination med ens domænenavn - er det et .dk domæne, er der nok nogen sandsynlighed for at indholdet er på dansk. Men jeg har indimellem fået popups fra Google Chrome, som gjorde mig opmærksom på, at den side (danske) side jeg kiggede på, var på Norsk Bokmål, og om jeg havde lyst til at oversætte den til dansk.

Og den slags får mig til at tænke, at tingene altså ikke nødvendigvis kører helt perfekt, hvad det angår at gætte et sprog. Og da det kan have en hvis vigtighed - hvis folk for eksempel søger på sider på dansk, vil man jo gerne have at ens side tages med, og ikke havner i gruppen af sider på norsk bokmål? Eller hvis man har AdSense på sin blog, er det nok også vigtigt at man giver så mange korrekte oplysninger som muligt.

Og det er ganske enkelt at sige explicit i html (det vil sige i din template), hvilket sprog din blog er på: du skal gå ind i Design->Rediger HTML og nær toppen af din template finde de to linier hvor der står:
   <head>
      <b:include data='blog' name='all-head-content'/>

Under de linier tilføjer du en enkelt linie, som ser således ud:
      <meta content='da' http-equiv='content-language'/>
Det fremhævede da er det, som fortæller at bloggen er på dansk. Hvis ens blog bruger flere forskellige sprog kan man adskille dem med kommaer, for eksempel
      <meta content='da, en' http-equiv='content-language'/>
hvis man har indhold på både dansk og engelsk.

Har man brug for det, kan man finde alle sprogkoder i denne liste - det er kolonnen med overskrift 639-1, der skal bruges (den med koder på 2 karakterer).

Som altid vil jeg anbefale at tage en backup af templaten, inden man begynder at rode med den.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Du er altså en haj til det der Leo.

Leoparddrengen sagde ...

Tak :)