Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 1. september 2010, kl. 14.18

Ræven Soenderskov

For et par uger siden harcelerede jeg over, hvordan Forsvarskommandoen kunne tro, at fordi man ikke fandt bevis på afsendelse af en email, sendt fra en medarbejders konto, fra medarbejderens computer i Forsvaret, at det så var bevis på at pågældende medarbejder ikke havde sendt noget som helst...?

(Det blev vist lidt knudret, men det er sgu også knudret tankegang.)

Well, nu viser det sig så, at de dygtige folk fra Rigspolitiets IT-afdeling alligevel har fundet beviser på, at en af medarbejderne i Forsvarskommandoen - nemlig den mistænkte daværende kommunikationschef Lars Sønderskov - afsendte mailen til BT. Fra sin mailkonto, og fra sin computer.

Det kan man synes var overraskende dumt af Lars Sønderskov; og overraskende at det ikke er blevet afsløret i første omgang.

Men Lars Sønderskov er en snu rad - han er nemlig, da han engang fik en emailkonto i i Forsvarskommandoen, blevet tildelt en hvor han hed soenderskov istedet for sønderskov - og det er klart, at det jo er en snuhed som vil få enhver til at miste sporet - selv landets dygtigste opdagere inden for IT-kriminalitet.

Men som de canadiske mounties for Rigspolitiets IT-afdeling altid deres mand - måske med en smule forsinkelse, men de får ham tilsidst! I dette tilfælde havde de kilder i miljøet, som kunne skaffe dem en kopi af den oprindelige email, sendt til BTs redaktionschef.

Og med den i hånden kunne de vakse opdagere slå fast, hvordan Lars Sønderskov havde snydt systemet. Og jeg står beskæmmet tilbage i mine langt ude tanker, om mystiske anonyme mailkonti og smartphones og den slags - som i bagklogskabens lys jo må være tænkt af et paranoidt sind, når nu man kunne omgå hele apparatet på en så enkel, men djævelsk snedig måde.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: