Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 19. august 2010, kl. 12.50

Tip: Få en bedre "title" i Blogger

HTML title-tagget er det, som fortæller browseren, hvad titlen/overskriften på siden er - og det er det som kommer til at stå i bjælken i browservinduet/fanebladet.

Men det har også en del andre betydninger. Først og fremmest er de ord der står i title-tagget dem som betyder aller-allermest for, hvordan Google vægter indholdet. Hvilket også er ganske fornuftigt, men meget godt at huske på, når man skriver sine overskrifter - hvis man gerne vil have folk skal kunne finde informationen i indlægget via google, er det godt med en dækkende overskrift for indholdet.

Men rækkefølgen af ord i overskriften er også vigtig. Des tættere på starten af overskriften et nøgleord står, des vigtigere anses det for at være.

Derfor er det noget uheldigt, at Blogger som standard sætter title-tagget på dine indlæg til at være: [din blogs navn]: [titel].

På den måde starter alle dine indlæg med din blogs navn. For eksempel title-tagget for dette indlæg blive Leoparddrengen Vender Tilbage: Tip: Få dig en bedre "title" i Blogger hvis jeg ikke havde lavet lidt fiksfakseri. Men det har jeg - så istedet står der Tip: Få dig en bedre "title" i Blogger - Leoparddrengen Vender Tilbage. Og det er altså meget mere hensigtmæssigt i forhold til Google (og sikkert også andre søgemaskiner).

For at gøre det skal man rette sin template. Og det er altid lidt farligt, hvis man ikke har styr på det, så det er en god idé at lave en backup. For at redigere templaten skal du gå i Design, og nedenunder vælge fanen Rediger HTML. Hvis du vil lave en backup skal du klikke på linket Hent hel skabelon.

Ellers skal du i starten af din skabelon, kort under hvor der står <head>, finde title tagget - højst sandsynligt står der:
<title><data:blog.pageTitle/></title> (se billede).

Det skal så rettes, så der istedet står:
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
    <title>
        <data:blog.pageName/> – Din blogs navn
    </title>
<b:else/>
    <title><data:blog.pageTitle/></title>
</b:if>


Du skal lige tilrette, så der hvor der står Din blogs navn, rent faktisk bliver din blogs navn. Tryk på Gem skabelon, og check om din blog stadig virker!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Steen AA sagde ...

Super tip, Leo!

spunky sagde ...

er det kun et problem i blogger???

jeg tænkte på om det også var et problem for andre der har deres blogs liggende hos eks. wordpress.com eller smartlog.dk???

men ja så "Dobbelt A" siger super tip!

Leoparddrengen sagde ...

Tak begge, glad for det kan bruges.

@spunky

Der gælder selvfølgelig det samme for WordPress og andet, at det er smartest at have titlens indlæg først. Men uden at jeg skal gøre mig klog på det, er det mit indtryk at man i WP ret enkelt kan justerer på det selv (og at den som default gør det smartere).

Så, jo, den principielle del gælder alle, den tekniske er rent Blogger (som også er det eneste jeg har styr på).