Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 18. september 2010, kl. 10.57

Var det nu smart?

For et par uger siden beskrev jeg, hvordan man kan undgå at ens arkiv-oversigter bliver medtaget i Google. Og hvordan dette også ville ske for forsiden.. Sådan så ens blog - i Googles øjne - kan ses som en samling enkeltstående sider. Hvilket efter min mening vil give forbedrede søgeresultater, da søgende kommer ind på den side der har relevans for søgningen, og ikke på en opsamlingsside med 20-30 forskellige indlæg.

Så langt så godt. Igår fik jeg så en mail: "Du er ude i Google-kulden igen, Leoparddreng! Søgninger på dig viser kun gamle indlæg, ikke din forside!" var essensen. Det viste sig, at den kære læser åbenbart normalt gik ind på bloggen her ved at google leoparddrengen, og derved før blev guidet til forsiden. Men altså ikke længere!

"Aha," tænkte jeg, og undgik at gå i panik. "Det lader til at mit noindex faktisk virker." Og det gjorde det. Og det var jo sådan set det jeg gerne ville, så det var jeg tilfreds nok med. Selvfølgeligt lidt underligt med at site, hvor forsiden ike indekseres - men der står jo ikke noget, det er blot en løbende opsamling af hvad jeg har skrevet for nyligt. Og så længe den giver linkjuice videre, er det vel fint nok?

Jeg fik anledning til grundige overvejelser
Tænkte jeg. Og så så jeg lige i dag, da jeg var inde på forsiden, ved et tilfælde, at min PageRank nu var styrtdykket til et rundt 0. Bombom. Det var så ikke meningen. Og reelt er den det ikke - den er stadig ligeså høj som den var før, det giver den videre til undersider (og blogs i min blogrulle, etc) - men man kan ikke se den, for siden er ikke indekseret.

Så reelt har det ingen betydning. Men det kan det godt have forfængelighedsmæssigt. For nu tror folk, der går ind på forsiden og kan se PageRank, måske at det er en fuldstændig ligegyldig blog i Googles øjne. Hvad det ikke er! Eller måske tror de at jeg straffes af Google for en eller anden blasfemisk gerning.

Dertil kommer, at jeg ved der er nogle SEO sites, som kun vil gøre noget for ens site, hvis den har en vis PageRank. Og ikke fordi jeg havde nogle planer om at bruge nogle af de services - men hvis det var, ville jeg jo nu få problemer med at overbevise dem om, at min blog faktisk var kvalificeret. Igen ikke godt for min forfængelighed.

Så nu har jeg overvejet lidt hvor smart jeg egentlig synes mit påfund med ikke at blive indekseret overalt var?!

Heldigvis har jeg vist også fundet en løsning, som jeg vil benytte. Hvis man istedet for det jeg foreslog tidligere, sætter nedenstående ind i sin template, vil forsiden og de enkelte indlæg blive indekseret... men ikke arkiv-siderne. Og selvom jeg et eller andet sted syntes det var ret sejt at droppe forsiden, tror jeg altså nok at det må være den løsning jeg vil anbefale, og selv bruge!

<b:if cond='data:blog.pageType == "archive"'>
   <meta content='noindex,follow' name='robots'/>
<b:else/>
   <meta content='index,follow' name='robots'/>
</b:if>

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Du er en googlehaj.

Jeg så godt at min Pagerank røg fra 5 til 4, men tænkte at det nok var fordi jeg ikke fik så gode links.

Leoparddrengen sagde ...

Fra 5 til 4 burde ikke være af denne grund. Den burde give et rent nul (fordi siden slet ikke findes i indexet - den får skam PR nok). Jeg mener iøvrigt at jeg så din PR som 4 for nogle måneder siden - så det tror jeg altså ikke skyldes dette.