Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 31. august 2010, kl. 14.15

Farvel til Hestehalen, farvel til Laurent Fignon

Laurent Fignon er død, ser jeg netop kort på DR. Død af kræft som 50-årig - det var jeg ikke klar over han havde.

Mest kendt er han jo nok for at have "tabt" Tour de France på en enkeltsstart, som Greg Lemond vandt på sidste etape i 1989 - Lemond vandt løbet det år med en margin på 8 sekunder - og det er blevet påstået, at det er blevet beregnet, at havde Fignong ikke haft sin karakteristiske hestehale, ville han have vundet på grund af den mindre luftmodstand.

Men han vandt nu også Tour de France, i 1983 og 1984. Han står for mig som skoleeksemplet på en intellektuel ryttertype, en mand som passende kunne læse Le Monde mens han cyklede. Men han stoppede kort inden jeg for alvor begyndte at interessere mig for cykelløb - så han er for mig en af legenderne, en af de sidste jeg ikke selv har fulgt.

Bortset fra Bernard Hinault, som vandt i 1985, er han den sidste franskmand til at have vundet Tour'en.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Dyb sympati for Fignog herfra.

Uden Relevans sagde ...

Fignon even.

spunky sagde ...

yes oxo herfra ... en sand mester ... der gik sine egne veje!