Leoparddrengens
Public Key

fredag den 10. december 2010, kl. 16.30

Må hun overhovedet være liderlig?

Jeg gik og filosoferede lidt over, de svenske regler for hvornår noget kan bedømmes som voldtægt eller ej. Og kom til at spekulere over, om jeg nogensinde har været involveret i et samleje, som ikke ville kunne regnes som voldtægt efter svenske regler.

Særligt det der med, at det er en skærpende omstændighed, hvis "offeret" er beruset af alkohol eller er søvndrukken... der tror jeg nok at jeg har udsat nogle for "voldtægt" en del gange - for ikke at tale om alle de gange, jeg selv er blevet forgrebet på.

Som jeg skrev i en kommentar fornylig:

Jeg kan faktisk ikke helt se, hvordan man skal gebærde sig derovre, hvis sex kommer på tale - og man vil sikre sig ikke efterfølgende at blive anklaget for overgreb.

Men det må vel være noget med at begge parter har en advokat med på sidelinien, og forhandler en kontrakt på plads om hvad der er tilladt, og hvad der er forbudt. Og advokaterne så iøvrigt også er med på sidelinien under selve akten, for at sikre at man ikke uforvarende kommer til at overtræde noget.


Svensk par,
parat til at gøre
det frække.
Men det her med at man ikke må være søvnig eller beruset... der er begrundelsen vistnok noget med, at man har en nedsat dømmekraft, og kan overtales til seksuelle gerninger, man ellers ikke ville være med på. Og så tænker jeg bare - skal svenskerne da ikke også gøre liderlighed til en skærpende omstændighed. For hvis offeret er i en tilstand af liderlighed, har det jo også lavere dømmekraft, og kan finde på at gå med på seksuelle gerninger, som man ellers ikke var gået med på?!

Jeg forstår det ikke helt, må jeg sige. Og jeg undrer mig over, hvordan svenskere overhovedet lykkes med at have sex med hinanden. Men det må vel være let ligesom vittigheden med pindsvinet: very carefully!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

9 kommentarer:

spunky sagde ...

Jeg synes det er en skræmmende udvikling.

men samtidig et tabu som er svært at tage hul på ... så thumbs up her fra for at tage hul på emnet...

jeg er sikker på at der er lige så mange meninger om det her emne som der er indbyggere i Sverige.

Leoparddrengen sagde ...

Jo, og indtil videre undrer jeg mig sådan set bare. Det har jo ikke så meget med os at gøre, her i Danmark. (Vi har så andre problemer, men lad nu det ligge, et øjeblik.)

Men jeg tror det vil blive noget vi også kommer til at få debat om her, indenfor et par år.

Som jeg ser det er det del af den samme ensrettende "feminisme", som også forsøger at få forbudt prostitution - og definere hvad voksne kvinder har lyst eller ikke lyst til, og tager skade af eller ikke skade af.

Hvor begrebet consenting adults ikke længere er godt nok. For man er åbenbart ikke adult nok, til at tage vare på sig selv.

Det synes jeg er en diskriminerende tankegang.

Men det kommer nok, ihvertfald debatten. Det gjorde den jo med luderne.

(Og Lone Dybkjær forsøgte jo allerede for nogle år siden at få indført omvendt bevisbyrde i voldtægtssager...)

Det burde ikke være nødvendigt at understrege, at jeg selvfølgelig ikke er tilhænger af voldtægt. Men man må alligevel hellere gøre det, ellers skal der nok være nogen der tror at jeg er det.

Tværtimod synes jeg voldtægt er en ganske afskyelig forbrydelse - men netop derfor synes jeg også der skal herske den højeste retssikkerhed.

Uden Relevans sagde ...

Ingen tvivl hos mig om at de KUN er ude på at nakke ham.

en eller anden forvirret feminist får ondt af at han dusker andre damer og straks skal han arresteres.

spunky sagde ...

leo jeg er helt enig ..
problemet i mine øjne er at de reelle sager kan komme til at drukne i et rod af hævn og forsmåethed...

jeg er bange for at vi vil komme til at se mange sager hvor en dårlig oplevelse pludselig kan få et helt forkert prædikat....

og lige for at understege min holdning til selve emnets kerne ... er der tale om voldtægt så skal den skyldige selvfølgelig også straffes, ingen tvivl om det.

Leoparddrengen sagde ...

Det skal nok passe, Moffe. Jeg har lignende fornemmelser - men det kan aldrig blive andet end gætværk.

Men det var ikke så meget Assanges skyld eller ikke skyld, jeg undrede mig over, men de - efter min mening - ret underlige love, som gør mennesker til potentielt jaget vildt, hvis de har sex.

For ærlig talt - hvem af os har ikke prøvet at liste den ind, mens genparten sover eller halvsover? Eller vågne op til at blive redet eller andet godt? Lykkeligvis har jeg så aldrig fået klager, efterfølgende, men...

Betyder det at (hvis jeg var svensker) skulle jeg begynde at se mig selv som voldtægtsforbryder? Eller mine partnere?

Leoparddrengen sagde ...

@spunky

Jeg er i virkeligheden mest bekymret for tankegangen bag. Som i bund og grund er en sygeliggørelse af kønsdriften - som altså netop er en drift.

spunky sagde ...

det var egentlig også det jeg mente men jeg fik det nok formuleret på en lidt bagvendt måde!

Not so Perfect sagde ...

Uh, hvis sex skal til at foregå "very carefully" tror jeg bare, jeg melder mig ud.

Det bedste sex for mig, er der, hvor jeg bliver bragt helt ud i mine egne grænsezoner. Jeg skal være i tvivl og vakle lige på grænsen. Ind imellem træder man måske over, og det er okay. Det er en del af legen.

Lad os håbe, vi ikke får svenske tilstande i Danmark. ;-)

Leoparddrengen sagde ...

@Not so Perfect

Må tilstå at jeg vist ikke er så grænseoverskridende - men egentligt derfor føler jeg det endnu mere absurd med deres love & regler, hinsidan, som nærmest får mig til at føle mig som sexualforbryder.