Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 18. december 2010, kl. 23.20

Brian Mikkelsen: Lars Barfoed er blevet misforstået!

Dagen igennem har det givet rystelser i det politiske landskab i Danmark, at Lars Barfoed muligvis har undsagt en VK-regering efter næste valg. Samtidig har Brian Mikkelsens meldinger om, at han muligvis ikke er at finde som minister i en ny regering givet anledning til chok og bestyrtelse på højrefløjen i dansk politik.

Jeg har derfor dagen igennem forsøgt at få et uddybende interview med Brian Mikkelsen, og det er endeligt lykkedes:

LPD: Brian, du siger til Altinget.dk, at hvis du forbliver minister, bliver du i politik? Skal det tages som et ultimativt krav?

BAM: Ja, det kan du godt sige, men det er egentligt forkert stillet op. For selvfølgelig bliver jeg i politik, hvis jeg forbliver som minister - det andet er jo noget vås at sige. Det det handler om er, at jeg muligvis får tilbudt en meget attraktiv international toppost, som jeg ikke kan komme nærmere ind på hvad er, og den vil jeg naturligvis sige ja til!

LPD: Burde du ikke sige det lidt klarere til vælgerne, inden et eventuelt folketingsvalg - så de ved om det er dig de stemmer på, eller om de måske hellere skal stemme på en anden, fordi du alligevel forlader tinget?

BAM: Jomen, det er jo sådan set også det jeg gør nu...?

LPD: Hvad er det så for en toppost?

BAM: Ja, det kan jeg i sagens natur ikke komme nærmere ind på. Men det er noget min nye personlige rådgiver, Billy Adamsen, har fået tunet mig ind på. Og det er i sportens verden - den har jeg jo før været involveret i, da jeg var kulturminister og næstformand for WADA.

LPD: Er det den Olympiske Komité? Eller FIFA?

BAM: Jeg kan ikke komme nærmere ind på det. Men det er ikke fodbold - der er ikke græs på banen, og det foregår om vinteren.

LPD: Curling?

BAM: Nej, haha, men tampen brænder...

LPD: Okay, så tror jeg vi stopper, og overlader gætteriet til læserne. Lad os hellere snakke om situationen i dansk politik i øjeblikket, som du ser den. Hvad mener du om, at Lars Barfoed siger I muligvis skal træde ud af regeringen?

BAM: Det har han aldrig sagt, det er en misforståelse som jeg meget gerne vil rette. Det Lars sagde var, at en VK-regering muligvis ikke ville være det rette.

LPD: Så I vil blive i regeringen - men uden Venstre?

BAM: Præcis!

LPD: Sammen med hvem så? De radikale eller NyLiberal Alliance? For det er vel ikke DF?

BAM: Ja, der er jo forskellige konstellationsmuligheder. Men vi kunne jo også danne en ren Konservativ regering.

LPD: Ren Konservativ? I står til 5% af stemmerne, måske 10 mandater hvis I er heldige?

BAM: Nu skal man jo ikke lægge for meget i meningsmålinger - de Konservative er altid gået frem under en valgkamp.

LPD: Passer det virkelig?

BAM: Aner det ikke, men det lyder godt.

LPD: Så fremtidsscenariet, som du ser det, er altså at enten bliver du i politik eller også gør du ikke. Og uafhængigt af det vil de Konservative muligvis gå efter regeringsmagten alene, efter næste valg?

BAM: Ja, det er vist nogenlunde dækkende...

LPD: Hvad nu hvis I slet ikke kommer ind - I skal jo over 2%?

BAM: Haha...

LPD: Det var sådan set ikke noget jeg sagde for sjov. Under alle omstændigheder, hvis Lene Espersen bliver tvunget til at gå af, hvem skal så efterfølge hende?

BAM: For det første, det bliver hun ikke. Vi har allesammen stor tillid til Lene Espersen, hun er partiets eneste formand, og hun gør et kæmpestort stykke arbejde. Men altså - jeg regner da egentlig mig som den naturlige arvtager efter Lene Espersen - jeg er jo fulgt i hendes fodspor i samtlige ministerier ind til videre, så det vil vel forekomme naturligt.

LPD: Hvad med Lars Barfoed?

BAM: Vissevasse med Lars Barfoed... vi kan sgudda ikke have Bubber som formand?!

LPD: Nej... hmm, så tror jeg også vi er ved at være noget hele vejen rundt. Så slutter vi interviewet her, og jeg takker.

BAM: Det var så lidt.

LPD: Helt off the record og til dyb baggrund - det der sportsjob... hvad går det ud på?

BAM: Nå, det er Billy... Billy Adamsen? Han har nogle kontakter i ishockey-verdenen. Og han mener godt han kan skaffe mig et job der. (Til gengæld for et job jeg prøver at skaffe ham.)

LPD: Hvor? I det Internationale Ishockey Forbund?

BAM: Næ...

LPD: NHL?

BAM: Nej, jeg ved sgu ikke om jeg kunne få familien med til USA eller Canada...

LPD: Det kunne du nu nok godt - de har ikke så stramme udlændingeregler der. Men hvor så?

BAM: I Estland...

LPD: Okay... eksotisk?! Som hvad om jeg må spørge...?

BAM: Jeg skal assistere med vedligehold af banen. Køre fejemaskinen og den slags. Og så får jeg fri adgang til at se kampene.

LPD: Okay, sejt! Held & Lykke med det, så!

BAM: Jeg håber virkelig jeg får det!

LPD: Vi krydser fingre!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: