Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 17. april 2010, kl. 21.20

Genopfind luftskibet

Med den nuværende islandske aske-krise, kan jeg ikke lade være at tænke på, om det ikke var på tide at overveje, om der ikke er plads til luftskibet i vores nuværende teknologi.

Om det ikke kan bruges miljørigtigt til en del ting, hvor hastigheden ikke nødvendigvis har højest prioritet? Og samtidig kan vi måske blive noget mindre sårbare for situationer som denne, for jeg forestiller mig et luftskib vil være langt mindre sårbart i forhold til aske.

Indimellem igennem mit liv, har jeg set artikler om forsøg på revivals af luftskibe, men det er aldrig rigtigt blevet til noget. Men måske kan der ske noget denne gang? For ganske vist er det jo ikke tit sådan en situation opstår - men det kan egentlig undre. Og under alle omstændigheder kan det jo sagtens ske, engang i fremtiden om ikke nu, at en vulkan engang får lyst til at stå og boble i et halvt år, og lukker af for transatlantiske flyvninger.

Og skulle det ske, kan man godt vinke farvel til luftfart som vi kender den i dag. Det vil der ikke være nogen selskaber, der har råd til. Så det ville måske være en idé ikke at have alle æg i samme kurv.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

6 kommentarer:

Bloggalicious sagde ...

Jeg tror du og dine drenge skal se animationsfilmen UP. Der er der i hvert fald en mand, der har holdt liv i et luftskib i mange år :-) Og udover det, så er det VIRKELIG en fantastisk rørende film, som alle burde se for den gode historiefortællings skyld. Fuldt fortjent blev den nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste Film', selvom det kun er en animationsfilm. (Jeg tudede flere gange under filmen - der skal ellers ret meget til for mit vedkommende!)

Leoparddrengen sagde ...

Er skam gjort :)

(Men den yngste er nu for ung til den. Han gider ikke rigtigt følge med i den (vi har siden fået den på DVD) - og det kan jeg sådan set også godt forstå.)

Bloggalicious sagde ...

Aha - jamen, det er jeg da utrolig glad for på dine/jeres vegne :-)

Jeg så den også i 3D, men på engelsk - og vi var 2 voksne uden børn. Og jeg synes helt klart, at den var bedre end Avatar! (For at komme med en lidt banal sammenligning)

Leoparddrengen sagde ...

Der må jeg så erklære mig uenig. Men det er måske også lidt underligt at skulle sammenligne de to film - det eneste de har tilfælles er vel at de er i 3D...

Men hvis jeg skulle vælge en af dem, som jeg bedst kunne undvære at have set, bliver det dog Op. Muligvis fordi Avatar simpelthen rammer drengerøven og SF dyrkeren i mig bedre, men den ændrede altså min verden i nogle dage efter.

Og så ramt blev jeg ikke af Op.

(Hvis man endelig skal sammenligne noget er det nok mere relevant at sammenligne Op og Monster vs Aliens - og den sammenligning vinder Op klart.

Ikke at der er noget galt med Monsters vs Aliens, men den er bare en underholdende film.

Bloggalicious sagde ...

Ja, det kunne godt gå hen og blive en større diskussion, som jeg dog ikke orker, så jeg vil bare sige, at jeg ikke syntes, at UP's plot var forudsigeligt på samme måde, som Avatars var - og at Avatar nærmest føltes ufrivilligt morsom til tider. Men den var da bestemt utrolig flot, og jeg forsvarer da helt klart dens berettigelse pga. den filmiske helhed - selvom mange 'kultur-intellektuelle' i min omgangskreds rynker voldsomt på næsen. Their loss.

(P.S. Hvordan laver man links i kommentarer??)

Leoparddrengen sagde ...

Værsåartig - en lille guide