Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 28. januar 2010, kl. 20.40

CAPTCHA

Et tip til webdesignere og -programmører. Well, de fleste pro's kender dem jo nok i forvejen, men jeg har aldrig dyrket så meget webprogrammering, mere det bagved.

Hvis man gerne vil have sådan en CAPTCHA*-ting et eller flere steder på sit site, kan jeg anbefale reCAPTCHA. Som leverer en gratis løsning - med let opsætning, og samtidig mulighed for customization. Og, det synes jeg er vigtigt, den har også en audio-mulighed for synshandicappede.

Dette sidste manglede den første ting jeg hentede ned, en ASP.NET CAPTCHA server control fra codinghorror. Den fungerede ellers også rigtigt godt, og var endnu lettere at customize - men jeg savnede altså det for de synshæmmede.

reCAPTCHA kan iøvrigt også hjælpe med metoder til at gemme email-adresser på websites, for at undgå email-harvesters. Og dem bryder vi os jo om - så hvis man absolut skal have mailadresser stående på sit site er det måske en mulighed (ellers kan man jo også kode sig ud af det).

* CAPTCHA er et acronym for Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart (og det skal lyde henad capture) - og dækker over metoder til at bekræfte at det er et menneske og ikke en computer der snakkes med.

Man kender dem mest fra de her billeder, hvor man skal skrive den tekst man ser i et felt - som regel når man skal oprette en brugerkonto et sted, eller på mange blogs, når man skal skrive en kommentar.

Hovedformålet er at undgå tilfælde af forskellige former for spam, eller falske oprettelser med videre (hvor en fjendtlig computer ellers hurtigt kan lægge et system ned.)

(En Turing-test er ellers egentlig det modsatte, hvor en computer skal bevise kunstig intelligens ved at fremstå som menneske - vi er ovre i noget Blade Runner agtigt. Først foreslået af en af computernes pionerer, Alan Turing.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

kyllyan sagde ...

Hej Leo. Saa kender du godt dèn her Turingtest proevet paa en computer ikke osse =)?

http://www.modernhumorist.com/mh/0107/turing/index.fm

Leoparddrengen sagde ...

Nej, den kendte jeg ikke! Tak for et godt grin!

HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
HELLO
...