Leoparddrengens
Public Key

søndag den 24. januar 2010, kl. 23.59

Tip: Hvis Lego Rock Raiders mangler d3drm.dll

Jeg prøvede at installere et gammelt Lego spil - Rock Raiders -på min nye computer i dag - til glæde for børnene. Men endte op med, efter ellers tilsyneladende vellykket installation, at programmet klagede over at der manglede en fil, d3drm.dll.

Det er tilsyneladende et Vista/Windows 7 problem. Heldigvis er løsningen ganske enkel: gå ud på cd'en kig i mappen directx6 og under den endnu engang i directx6, og derunder i directx. Der ligger filen d3drm.dll - kopier den over i Windows\system mappen (kræver administrator rettigheder).

Og bingo - nu burde programmet virke når du starter det!

Det er muligvis et lidt nørdet og teknisk og meget uvedkommende indlæg for de fleste - men ofte googler jeg selv sådan nogle problemer, og sender en kærlig tanke til de som kommer med løsningen - så jeg tænkte jeg kunne give lidt igen.

[Opdatering]: Jeg kan se mange havner på denne side, nogle også i søgningen på .dll'en, andre på grund af andre problemer.

Jeg kan anbefale at læse denne side hos Microsoft, hvor der også gives anvisninger til hvor man kan downloade .dll'en, hvis man mangler den.

(Det er iøvrigt noget man generelt skal være meget varsom med at gøre fra nettet, da det er den direkte vej til de farligste vira, men det sted der henvises til er vist ok.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

29 kommentarer:

schmidt sagde ...

hey hey ..... jeg ville også lige prøve lego rock raiders igen ;), men den kommer også med den besked. Desværre hjælper det ikke at gøre det du siger?, help help..8D..

Leoparddrengen sagde ...

Hmmm... hvis du kan finde filen, og får kopieret den over i den rigtige windows\system folder - og den kommer med samme besked efterfølgende - så har jeg desværre ikke noget godt tip.

Måske bortset fra lige at prøve at genstarte computeren, det kan jo nogengange udrette mirakler.

Ellers kan du også prøve at smide filen i windows\system32 i stedet - det er rent gæt fra min side, men måske et forsøg værd.

Hvad kører du af OS? Vista eller 7'eren? Og er det 64 bit?

Lars Skjærlund sagde ...

Virkede fint hos os - tak for tippet!

Leoparddrengen sagde ...

S'lidt - og godt at høre! :)

Anonym sagde ...

hvordan kupir man det

Leoparddrengen sagde ...

@Anonym

På samme måde som man kopierer andre filer i Windows.

Brug Stifinder-programmet til at gå ud i CD'en, og ned i mappen som beskrevet i indlægget (altså directx6\directx6\directx.

Så højreklikker du på filen d3drm.dll. Og vælger punktet "Kopier" i den menu der kommer op.

Derefter går du med Stifinder i C:\Windows\System og højreklikker på et tomt sted i mappen - og i menuen der popper op vælger du punktet "Sæt ind".

Så skulle du gerne få den kopieret over. Hvis det ikke lykkes eller virker, vil jeg foreslå dig at få en med mere erfaring i brug af computere til at lære dig det.

Klaus sagde ...

øv øv øv... setup stopper med at svare ingen den kommer i gang :( har elles lagt filen det rigtige sted og har genstartet og det hele...

nogle forslag eller skal jeg bare se spillet forsvinde ud i minderne ?

Leoparddrengen sagde ...

Med mange ældre spil er det nødvendigt at køre dem med Administrator-rettigheder - det kan du prøve, det kan muligvis hjælpe.

Prøv at højreklikke på ikonet for spillet, og vælg menupunktet Kør som Administrator i popupen - og se om det så virker.

Ellers prøv at højreklikke, og prøv menupunktet Fejlfinding i forbindelse med kompatibilitetsproblemer. Her kan du vælge en anden version af Windows programmet skal køres som - jeg ille foreslå du prøver med Windows XP Service Pack 2 - men du kan eksperimentere lidt.

Ellers har jeg ikke vist ikke nogen ideer. Held & lykke med det (og du må da gerne sige hvis du får det til at fungere :) ).

Klaus sagde ...

Jeg kikker på :) og hvis jeg finder en løsning skriver jeg ind :)så andre med samme problem har løsningen :)

Klaus sagde ...

Jeg fik det til at virke :) med en programmet "virtual PC" med styre programmet windows 95 så jeg kan køre alle mine gamle spil :)
så prøv det drenge :D

Leoparddrengen sagde ...

Super, og til lykke med det!

Og tak for info - det vil jeg kigge nærmere på, og skriver nok et mere udførligt indlæg om det en af dagene. For det er der da garanteret mange som godt ville kende til.

Det kan da godt være jeg kommer til at gå i lidt nostalgimode med ungerne en af dagene, så ;)

Klaus sagde ...

ellers skiver du bare vis du skal have hjælp med noget :)
så vil jeg se o jeg kan hjælpe

Leoparddrengen sagde ...

Tja - jeg har godt nok opdaget et problem med at få afprøvet Virtual PC - desværre tvivler jeg på du kan hjælpe ;)

Af Microsofts download side til Windows XP Mode og Windows Virtual PC fremgår nemlig, at man skal have Windows 7 Professional eller Windows 7 Ultimate.

Og da jeg kun er udstyret med en Home Premium er det et problem i denne forbindelse - faktisk første gang jeg har opdaget noget der begrænsede mig versionsmæssigt med Windows 7.

Og jeg tror trods alt ikke det er nok til at få mig til at opgradere - men måske jeg gør det hendad vejen, hvis flere ting dukker op.

Synes da også det er lidt sjovt, at man skal have en Professionel-udgave for at kunne afvikle gamle spil! ;)

Klaus sagde ...

hmm... sjovt jeg køre med vista og det køre helt fint :)

Leoparddrengen sagde ...

Er det så ikke den udgave der hedder Virtual PC 2007 du bruger? Jeg kan se, at den skulle kunne køre under Vista og XP.

Men nu da jeg ved den findes, kan det så være jeg prøver at hente den, og ser om jeg kan få den til at køre under Windows 7 (de lister ikke Windows 7 som værende kombatibelt med VPC 2007, men det er muligvis bare for at få folk til at bruge den nyere.)

Det lader til at kunne blive et længere indlæg det her kan blive til engang :)

rasmus sagde ...

Hjælp mig! jeg kan ikk så noget af det til at virke, så er der nogen som kan forklare mig helt hvad jeg skal gøre?

Leoparddrengen sagde ...

Hej Rasmus -

Jeg føler jo egentligt jeg har forklaret det rimeligt (jeg kunne dog måske smide nogle skærmbilleder på), men hvis du kan fortælle hvad der giver problemer/du ikke forstår vil jeg gerne uddybe.

Ramzes II sagde ...

Tak for tippet :D
Det virkede fint hos os,Rock Raiderne er stadig ligeså dumme som de plejer at være X_x

Leoparddrengen sagde ...

Godt at høre Ramzes II - og godt at høre at der kan blive ryddet op når et stenskred har fundet sted... :)

Anonym sagde ...

Hej der.
Først tak for tippet, jeg fik det op og køre, fungerer fint. Bare et lille problem.
Når jeg har spillet og går ud. Næste gang jeg kom på så er alle saves væk.
Men softwarene er ikke væk, de ligger stadig i ..../Data/saves.
Så hvordan kan jeg fiks det? hvordan kan jeg få spillet til at finde save filer når de allerede er i saves folder :/
Tak på forhånd.

Leoparddrengen sagde ...

Selvtak :)

Hvad angår dit problem er jeg bange for jeg ikke kan hjælpe dig - det lyder sært, men jeg mener ikke det ar noget vi var ude for. Så jeg har ingen idé om hvordan man løser det.

Anonym sagde ...

ja, det er lidt nedtur, men jeg har gennemført spillet uden at sluk for min com, :P så det er ok nu ;)

Unknown sagde ...

hej når jeg stater lego rock raiders bliver alle bogstaver og nogen andre ting ved med at blinke har i en ide om hvad der er galt

Leoparddrengen sagde ...

Desværre, det er ikke noget jeg har oplevet. Men jeg gætter på det er noget med et problem i mellem gammel DirectX og nyt grafikkort - ikke at det hjælper meget.

Eneste jeg kan anbefale er at du prøver at køre det i kompabilitetsmode med Windows XP (eller tidligere) og ser om det hjælper. Det gør det dog nok desværre ikke.

Unknown sagde ...

jeg prøvede lige at tage lego rock raiders ud på skrivbord og så kommer den med den der bedsked at jeg mangler den der d3drm.dll men jeg har den i min mappe

Anonym sagde ...

Wauw det virkede faktisk.. tak for det:)

Leoparddrengen sagde ...

Det glæder mig :)

missemiv sagde ...

hej hvad skal jeg gøre jeg har gjordt hvad du har skrevet men så kommer den med det her ¨No DirectX 3D accelerator could be found¨ hvad skal jeg gør

missemiv sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.