Leoparddrengens
Public Key

mandag den 15. marts 2010, kl. 13.22

Det kommer nok til at tage nogle år med den beslutning

F18 - god nok til Forsvaret, men er den god nok til Danmark?
Venstrefløjen var for et par uger siden ude og foreslå, at man ventede nogle år med at investere i nye fly til Forsvaret - de syntes ikke lige det var den bedste idé med store forsvarsmæssige investering på et tidspunkt hvor der skal skæres kraftigt på alle mulige andre områder. Især ikke når nu de gamle F16'ere sagtens kan holde nogle år mere.

Og Claus Hjort lød da heller ikke totalt afvisende overfor idéen. Nu tror jeg ikke der er nogen tvivl om at det bliver resultatet - ikke efter at Forsvaret er kommet med det forkerte svar på hvilket fly de helst vil have, som tingene er i dag. For det er klart at det politisk rigtige svar er en Joint Strike Fighter - som Danmark har investeret ganske mange penge i allerede, med det for øje, at der skulle falde en rabat senere, og ikke mindst arbejdspladser. Især Terma A/S har en del i klemme, som underleverandører. I et forløb som allerede blev startet i Nyrup-regeringens tid.

Så - når nu Forsvaret giver som begrundelse for at sige nej til JSF, at det endnu ikke er klar og for usikkert; og en del politikere ikke synes nu er det rigtige tidspunkt at investere... mon så ikke der bliver taget en beslutning om at vente lidt med den beslutning?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: