Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 20. marts 2010, kl. 04.50

Kanonføde

Under vore krige i Irak og Afghanistan, har det evige mantra været, at de soldater vi sender afsted hører til de bedst uddannede i verden - ja, faktisk fremgår det ofte, at de simpelthen er de bedste.

Tapre rekrutter på vej til krig på kontinentet i Afghanistan
Nu viser en hemmelig rapport fra Forsvaret selv som Avisen.dk hart fået fingre i (alene det er jo interessant, i et andet perspektiv) - at det vist ikke står helt så godt til. Faktisk dumpede rigtig mange af de soldater der stod til udskibning en prøve sidste år. Og bedømmelsen lød, at de skulle have mindst et år mere. Men da Hærens Operative Kommando én måned senere testede dem, med henblik på udsendelse, var alt pludselig ok.

Hvis man skal se objektivt på det, er det vel ikke lige til at sige, hvilke indenfor Forsvaret som har ret. Men det er ihvertfald tydeligt, at der er uenighed om, hvor klar soldater skal være, og/eller hvordan de skal bedømmes.

Og med stigende tabstal i Afghanistan, kan man måske få den tanke, at det ikke kun handler om missionernes farlighed - men i lige så høj grad om hvor godt klædt på, de folk der sendes ud, er.

Det er svært at vide, objektivt. Men med de erfaringer vi efterhånden har, for Forsvarets brug af spin i alle henseender, må man jo desværre vægte hemmeligtstemplede rapporter en del højere end hvad der er den officielle sandhed.

Og det er altså ikke særlig rar læsning.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Sandheden er nok at der er ikke kan skrabes det antal kvalificerede sammen der skal bruges.

Leoparddrengen sagde ...

Ja, det er jo en tanke man godt kunne gå hen og få.

Men det tror jeg nu ikke, for så ville Forsvaret vel have fortalt at det stod sådan til... så vi i befolkningen, og politikerne på Christiansborg havde et retvisende billede af tingenes tilstand, ikke sandt? ;)