Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 9. september 2009, kl. 14.52

Ministerchauffør dømt til 7 dages fængsel

Justitsminister Brian Arthur de Robespierre Mikkelsens chauffør blev i går aftes ved Østre Landsret idømt 7 dages ubetinget fængsel.

Det skyldes at han sent i februar blev holdt ind til siden af politiet i en rutineundersøgelse ved Højbro Plads - han kørte i en visitationszone.

"Politiet var meget nidkære med at holde øje der, de stod i en større forsamling foran 7-Eleven. Og tilsyneladende havde Justitsministeren glemt en brevåbner, en papirkniv i sølv på bagsædet," forklarer chaufføren. "Men da jeg var den eneste i bilen da politiet standsede mig er det mig der bliver anklaget."

Anklageren i sagen er ikke i tvivl om at retfærdigheden er sket fyldest: "Loven på området er klar. Og hvis man skulle kunne slippe med alle mulige ammestuehistorier, er loven jo ikke noget værd; dem kan enhver jo komme med. Og politikerne må jo have været klar over konsekvenserne da de gennemførte lovgivningen, der var mange der forklarede præcist hvad det ville betyde."

Justitsminister Brian Mikkelsen er chokeret: "Den kniv var et arvestykke fra min mor, og nu er den konfiskeret af politiet. Ved de ikke hvem de har med at gøre?"

Adspurgt om hvad han synes om sin chaufførs situation, siger han: "Han skal nok klare sig. Hvis han også bliver dømt ved Højesteret skal jeg nok benåde ham. Jeg vil ganske vist være nødt til at fyre ham, vi kan ikke have straffede personer ansat i ministeriet, men der er jo så mange chauffør-jobs at få."

På spørgsmålet om han ikke syntes man burde genoverveje loven, med alle de utilsigtede konsekvenser den har, siger han: "Nej, hvorfor dog det. Den virker jo efter hensigten. Hvis nogle enkelte uskyldige skulle blive ramt, skal jeg nok tage mig dem - hvis jeg føler de er uskyldige."
Han fortsætter: "Dem vi vil ramme er jo banderne og de autonome. Selvom de er mange af dem, så er de jo ikke særligt kloge. Altså, de har ikke opfundet særligt mange skarpe knive, i skuffen. Og så er de heller ikke særligt stærke, de er jo skæve og vinde af fuld - de er fulde og så videre." (sic)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: