Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 11. august 2010, kl. 12.06

Genialt forslag om badesikkerhed

Michael Aller fra Rådet for Større Badesikkerhed har et forslag: forældre skal straffes, hvis de er uopmærksomme når børn leger ved vand, for eksempel havebassin, og forældrene er uopmærksomme. Det mener han kan give bedre badesikkerhed.

Moralen i at straffe forældre, som ikke har taget godtnok vare på deres børn, kan man altid diskutere. Men at det skulle give øget badesikkerhed? Jeg tvivler. Jeg har altså svært ved at forestille mig følgende samtale:

Du skal altså holde bedre øje med dit barn ude i bassinet!
Narj, det er ikke nødvendigt, det har han selv styr på!
Men hvis drengen drukner, og du ikke har holdt ordentligt øje, får du en bøde...
Nå, for satan, det er da noget nyt. Så må jeg sgu hellere holde øje med ham!

Nej, jeg har altså svært ved at se det virke særlig præventivt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

6 kommentarer:

spunky sagde ...

nej jeg tror du har ret ... det er lidt som når politiet giver en "lille" fartbøde .... herregud det er kun en bøde, "småpenge" synes mange at tænke og så køre de lige så stærkt næste gang ...
næe man skulle gøre som de gør i Schweiz
http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/08/09/170409.htm?rss=true

inddrage forældremyndigheden og barnet, hvis ikke man kan finde ud af at holde opsyn med det ...
og så der efter en bøde i millionklassen, specielt ved ulykker ....

SLAM .... DIT BARN DRUKNEDE, DU VAR ANSVARLIG 3,3 MILLION I BØDE AT BETALE .... OG DU MÅ IKKE FÅ BØRN DE NÆSTE 3 ÅR!

OG DU SKAL PÅ TVUNGENT OPDRAGELSES KURSUS!

SÅ KA' DU LÆRE DET!

(sarkasme kan måske forekomme i ovenstående kommentar)

Leoparddrengen sagde ...

Jamen, det er jo det. Så ommer der endelig et forslag fra en som har tænkt lidt over tingene, men det falder i den sædvanlige fælde, og er alt for vattet!

Faktisk burde man drage konsekvensen af at forældre i det hele taget bare ikke kan finde ud af at holde styr på børn, og tvangsfjerne dem allesammen med det samme. Børnene altså. Så kan vi også få afskaffet børnechecken!

(Frederik og Joachim må godt beholde deres, de er jo allerede i en form for statslig tjeneste, og tegner jo landet udadtil. Og bader næppe uden opsyn af mindst én PET agent.)

Anonym sagde ...

Hvad med at fjerne begravelseshjælpen hvis du selv er skyld i dit barns død? Så kunne samfundet gnide endnu mere salt i såret.

Bortset fra det, så var det i "gamle" dage sådan at sundhedsplejeskerne kom hjem til familierne, når de havde fået børn. Sundhedsplejesken havde da mulighed for at påpege uhensigtsmæssige indretninger i hjemmet/haven. Et uafskærmet havebassing må jo siges at være uhensigtsmæssigt i forhold til barnets sikkerhed.

Leoparddrengen sagde ...

Det er stadig sådan, såvidt jeg ved - der kommer en sundhedsplejerske relativt kort efter fødslen - og muligvis en gang mere inden for det første år (såvidt jeg husker).

Jeg synes da også der er al mulig grund til at henstille til folk, at de skal være forsigtige omkring deres børn, og holde øje med dem når de leger i vand etc. Har bare svært ved at forestille mig at en trussel om straf, hvis det går galt, skulle være hjælpende på noget som helst.

Husmoder sagde ...

Kom! Lad os sparke rigtig meget til dem som ligger ned!

Leoparddrengen sagde ...

Det er jo altid et godt princip!