Leoparddrengens
Public Key

søndag den 8. august 2010, kl. 20.14

Farlige skilte?

TV2 Nyhederne havde et kort indslag, i anledning af at skolerne begynder i morgen, om en ny type skilte de skulle afprøve i en vistnok jysk by (husker ikke hvilken).

Skiltene blev malet (eller hvad teknikken nu er) på vejen, men en 3D-effekt - tror det var noget sjov med perspektivet - gjorde, at det så ud som om skiltet stod op når man kom kørende. Skiltet var så en advarselstrekant med nogle børn gående. Idéen er så, at det skal få bilisterne til at sænke farten - et firma fra Vejle har taget patent på idéen.
Gammeldags 2D skilt.

Og jeg kan da godt forestille mig at bilister vil trykke på bremsen når sådan et skilt med børn rejser sig foran dem. De første 10-20 gange, ihvertfald. Men som med alt andet er det jo noget man vænner sig til - så mit gæt vil være at virkningen hurtigt fortager sig.

Og hvad der så virkelig kan gøre mig bekymret er, at bilister vænner sig så meget til, at noget tilsyneladende dukker op foran dem - så de ikke reagerer hurtigt nok, når det en dag ikke længere er en illusion, men der faktisk står noget.

Nu er jeg ikke bilist, så jeg har svært ved at bedømme det. Men efter hvad jeg kender til menneskers reflekser vil det være naturligt, hvis årvågenheden mindskes i længden. Det er ihvertfald noget jeg håber man holder meget øje med (i statistik for trafikdrab), og laver nogle forsøg med løbende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: