Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 2. december 2009, kl. 23.45

Boinc boincNej, det er ikke et forsøg på at gå Nigger J i bedene.

Men nu med ny computer og nye multicore hestekræfter, kom jeg til at tænke på SETI@Home, det her storartede og enorme projekt som begyndte for godt 10 år siden; hvor alverdens computere - hvis deres ejere havde lyst - blev sat til at bruge overkydende cpu-tid på at kigge efter liv i universet, eller rettere tegn på at intelligent liv sendte radiosignaler ud i rummet.

Det gik jeg meget op i dengang, og det var også et ganske underholdende community der samlede sig omkring det.

Men deres succes gjorde at de tænkte på at gøre det mere almindeligt i store forskningsprojekter, som kræver meget CPU, så de endte op med at lave BOINCBerkeley Open Infrastructure for Network Computing - som er en åben platform, som projekter kan hoppe ind under. Og via den infrastruktur blive afviklet i parallel med andre som også melder sig til et bestemt projekt.

Ganske genial idé, og jeg hoppede også med på BOINC vognen noget tid. Men stoppede den efter noget tid, da min computer begyndte at blive gammel og svag. Og glemte det så efterhånden.

Men nu kom jeg i tanke om det igen, og har downloadet den, og meldt mig til et par projekter - gode gamle SETI@Home, og et klima-forudsigelses projekt.

Helt nice at være på igen!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Erna sagde ...

Men har du nogen sinde tænkt på at Nigger J faktisk blev inspireret af dem, da de skrev deres sang?

Leoparddrengen sagde ...

Nej, det havde jeg godt nok ikke lige tænkt på, mærkeligt nok - for det er jo indlysende!