Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 27. maj 2010, kl. 20.42

Slå nu koldt vand i blodet - PostDanmark har det svært

Brevportoen sættes gevaldigt op - fra 5,50 kr til 8,00 kr for A-post, og fra 5,00 til 6,00 kr for B-post.

Det er Forbrugerrådet blevet frådende rasende over: Allerede med det nuværende prisniveau er Danmark et af de dyreste lande at sende post i. Derfor er det en form for falliterklæring for hele organiseringen af postvæsenet, at effektivisering kun kan lade sig gøre gennem en portostigning på 45 procent. Det er en virksomhed, som ikke har budt på andet end den ene serviceforringelse efter den anden i mange år, udtaler direktør Rasmus Kjeldahl til Politiken.

Og der synes jeg han er lige hård nok i sin bedømmelse. For det er ganske vist rigtigt, at vi har et rekorddyrt postvæsen, og prisstigningerne lader til at være accelererende, mens vi får flere og flere reklamer leveret, blandt mindre og mindre post.

Men han glemmer at se på forklaringerne, de særlige udfordringer det danske postvæsen står over for. For eksempel de store geografiske distancer posten ofte skal transporteres over, den elendige infrastruktur, samt den store spredning der er på de menneskelige bebyggelser - alt sammen noget som gør det umådeligt svært at være PostDanmark.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Etstykkemedlis sagde ...

aner jeg en smule sarkasme Leo? :D

Leoparddrengen sagde ...

Det aner jeg ikke om du aner. Men hvis du aner noget, er det nok ikke helt forkert anet... ;)

Etstykkemedlis sagde ...

jeg aner at min anelse er en anelse korrekt;)

Leoparddrengen sagde ...

Det anede mig nok at dt du ville ane det. :)